TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası ve İç Mimarlar Odası Samsun Şubeleri ve KOSGEB destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan 8’inci Yapı, İnşaat Malzemeleri, Asansör, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı bugün kapılarını açtı. Fuarda açılış konuşmasını yapan TÜYAP Fuar Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir, “8’incisini gerçekleştirdiğimiz Samsun İnşaat Fuarımızı bu yıl 1 salonda yaklaşık 2 bin 500 metrekare alanda açıyoruz. İnşaat malzemelerinden bina tesisat sistemlerine, akıllık otomasyon sistemlerinden konut projelerine kadar pek çok kapsamda üretim yapan 41 firmayı fuarımızda ilgililer ile buluşturuyoruz. Fuarımıza bu yıl 6 ilden katılımcılar bekliyoruz. İzmir, Giresun, Sinop, Rize, İstanbul ve Samsun’dan sektör ilgililerini buluşturacağız. Fuarımıza 31 ülkeden toplam 2 binin üzerinde online davetiye doldurdu. Azerbaycan ve Gürcistan ağırlıklı olmak üzere Rusya, Ukrayna, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan gibi geniş bir coğrafyadan fuarımıza, davetiyeler doldurulmuştur” dedi.

Başkan İbrahim Sandıkçı öğrencilerle buluştu Başkan İbrahim Sandıkçı öğrencilerle buluştu

‘MALZEMELER SAMSUN’DA ÜRETİLİYOR’

Güvenli ve standardı yüksek yapı malzemelerinin ülkemizde üretilmesinin son derece önemli olduğunu ifade eden Samsun Valisi Orhan Tavlı, “İnşaat ve yapı malzemeleri deyince güvenli ve standardı yüksek yapı malzemelerinin ülkemizde üretilmesi ve dünya çapında marka firmalarının ülkemizde üretim yapması bu sektör açısından son derece anlamlı. Samsun başta olmak üzere güvenli şehirler oluşturan, güvenli yapı malzemeleri, konutlar, inşaat yapıları oluşturan Türk müteahhitlik firmaları da yapı malzemesi üreten firmalara öncelikle teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. İnşaat sektöründe teknoloji geliştikçe yapıların hem güvenli olması hem de standardın yüksek olması aynı zamanda estetik ve konforu da yüksek yapı malzemelerinin talep edildiğini günümüzde görmekteyiz” diye konuştu.

‘YAPACAĞIMIZ İŞLER VAR’

İnşaat sektörünün her sektörü ilgilendiren önemli bir sektör olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Diğer sektörleri de içinde barındıran ekonominin gidişatıyla çok alakalı olan bir sektör. İnsanların evine ekmek götürmede baş aktörlerden birisi inşaat sektörüdür. Dolayısıyla inşaat sektörünün bu günümüzde fuarı Samsun’da yapıyor olması bizim için de önemli. İnsanların piyasaya olan inancını, piyasadaki devamlılığı olan inancını gösteren önemli bir etkinlik. Samsunla alakalı yapacaklarımız var. Önemli olarak dirençli şehirler noktasında kentsel dönüşümle ilgili yapacağımız işler var. Buradaki inşaat firmaları ve inşaat firmalarımızla el ele vererek bu süreci biran evvel yapma arzusuyla hareket edeceğiz” dedi.

02-05 Mayıs tarihlerinde açık olacak olan fuarın açılışına, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Hızır, kaymakamlar, TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları, firma sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmaların ardından Samsun İnşaat Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi. Ardından katılımcılar fuarı gezdi. 

Kaynak: DHA