Hava sıcaklıklarında yaşanan ani düşüş Zonguldak'ta yüksek kesimlerde kar yağışını da beraberinde getirdi. Olumsuz hava koşullarından etkilenmek istemeyen vatandaşlar, bölgelerindeki hava durumunu merak ediyor. Dün etkisini gösteren sağanak yağış akşam saatlerinde özellikle yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkisini gösterdi. Peki bu gün ve hafta boyunca hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre; 22 Kasım tarihinden itibaren (Bugün) beklenen muhtemel hava durumu şu şekilde: Çarşamba (bugün) Yağmurlu 9 derece, Perşembe yağmurlu 9 derece, Cuma parçalı bulutlu 10 derece, Cumartesi çok bulutlu 11 derece, Pazar parçalı bulutlu 11 derece.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer 20 cm ve üzeri kar yağışının meydana gelebileceği uyarısında bulunuldu. Açıklamada; "Batı Karadeniz'de halen devam etmekte olan yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak Bolu, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Bartın ve Sinop'un iç ve yüksek kesimlerinde, yerdeki mevcut kar örtüsünün üzerine kuvvetli (10-20 cm.), yüksek kesimlerde yoğun (20 cm. ve üzeri) kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

İç bölgelerde meydana gelmesi beklenen kar yağışı nedeniyle Zonguldak'ın yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olaylarının da meydana gelebileceği vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olması isteniyor.

Editör: Pusula Gazetesi