Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Çaycuma Kızılay Şubesi&[#]8217;nin organizasyonuyla iftar çadırında kan bağışı kampanyası düzenledi. Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bayram Kayıkçı, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Selüloz İş Şube Başkanı İlhan Aktaş, DSP İlçe Başkanı Ersin Dilek, Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç ve bir çok vatandaş da kan bağışı yaparak kampanyaya destek oldu.
Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir bağış yapanlara teşekkür ederek; "Kan imalatı olmayan yek ilaçtır. Bir insana hayat vermek istiyorsanız kan verin"dedi.
Kandemir ayrıca Çaycuma Ticaret Odası, Çaycuma Esnaf Odası ve Pazarcılar Derneği´nin katkıları ile kurulan iftar çadırının bu tür faaliyetlerde kullanılmasının sevindirici olduğumu söyledi.
Çaycuma Kaymakamı HasanYaman, kan vermenin vatandaşlık görevi gibi bir şey olduğunu söyleyerek; "Bizim verdiğimiz kanlar bir çok insana dermen oluyor. Tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum" diye konuştu.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de sürekli kan verdiğini söyleyerek Ramazan ayında kurulan iftar çadırında bundan böyle sosyal etkinlikler gerçekleştirileceğini belirtti. Gülşen; "Yakında sivil toplum kuruluşların katkıları ile vatandaşlarımızdan ihtiyaç fazlası ürünleri toplayarak diğer ihtiyaç sahiplerine vereceğiz. Bu organizasyon da da başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.
Çaycuma Kızılay Şube Başkanı Cem Baruönü ise; "Kızılay olarak her sene kan toplama kampanyası düzenleniyoruz. Bu sene sivil toplum kuruluşları ile kan toplama çabasındayız. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi