Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen seminere; Kaymakam Serkan Keçeli'nin eşi Fatmagül Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın eşi Belgin Kantarcı, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu'nun eşi Selvi Çolakoğlu, İlçe Sağlık Grup Başkanı Göksü Gücük, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Suzan Akman, Çaycuma Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Tuncay Ünlütürk, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt ve çok sayıda bayan katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Temsilcisi Dr. Tülay Çakır Bakkaloğlu açılış konuşmasında şunları söyledi; "8 Mart Dünya Kadılar günü peygamber efendimizin "cennet anaların ayakları altındadır" sözü yılın sadece bir günü değil, yaşamın her aklanında kadına en üst seviyede saygı duyulması gerektiğini anlatıyor. Kadının hak etiği değeri görebilmesi için toplumun bütün kesimlerine sorumluluk düşüyor. Kadın kurumları, sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları, üniversiteler ve vakıflar bunlardan bazılarıdır. Hem yasal hem de vicdani olan bu sorumluluktan kaçmak telafisi güç sorunları da beraberinde getiriyor. Çünkü ailenin temeli olan kadına yönelik, saygın olmayan bir davranış toplumun ahengini ciddi derecede bozmaktadır. Asla bir araya gelmemesi gereken kadın, şiddet ve istismar kavramları ne yazık ki son yılların maalesef kanayan yaramız haline gelmiştir".

BEÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana İlim Dalı Başkanı Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz, kadınlara meme kanseri ile ilgili ayrıntılı sunum yaparak, muayene, teşhis ve tedavi yöntemlerini anlattı. Her kanser türünde olduğu gibi meme kanserinde de erken tanının önemine dikkat çeken Karadeniz, BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kanserle ilgili her türlü teşhis ve tedavinin başarı ile yapıldığını ifade etti.

İlçe Müftülüğü Vaizesi Nurhan Günay sunum sonunda 'İslam'da Kadının Yeri' konulu söyleşi gerçekleştirdi. İlçe Sağlık Grup Başkanı Göksü Gücük seminer sonunda Dr. Karadeniz'e teşekkür ederek, plaket Dr. Tülay Çakır Bakkaloğlu ise çiçek verdi.

Editör: Pusula Gazetesi