Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.
Rota Kafe'de düzenlenen kahvaltı etkinliğine; Vali Ahmet Çınar'ın eşi Ümmü Gülsüm Çınar, Kadın ve Demokrasi Derneği İstanbul Direktörü Şerife Alcan, AK Parti Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın eşi Betül Özbakır, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya'nın eşi Özlem Karakaya, İl Başkanı Zeki Tosun'un eşi Emine Tosun, BAKKA Genel Sekreteri Elif Acar, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, çok sayıda resmi kurum müdürlerinin eşleri ve kadın derneklerinin üyeleri katıldı.
Düzenlenen programda açılış konuşması yapan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Zonguldak İl Temsilcisi Züleyha Yıldırım, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dernek faaliyetlerine 2013 yılında başladığını ifade eden Yıldırım, "Derneğimiz 2013 yılında faaliyetlerine başladı. Kadem toplumun ana taşıyıcısı olan kadınlarımızın geleneksel değerlere karşı hassas, bu değerlerin uygulayıcısı ve demokrasinin inşası için bilinçle faaliyet gösteren etkin birer aktör haline gelmelerine hizmet etmek amacıyla yola çıkmıştır. Artık yepyeni bir çağda yaşıyoruz. Bilgiye ulaşmak herkes için çok kolay, önemli olan bilgiyi yeni bakış açıları ile kullanabilmek ve hayata artı değer kazandırabilmektir. Çünkü biliyoruz ki donanımlı lider girişimci kadınlar, içinde bulundukları toplumu ve hatta tüm dünyayı dönüştürüp güçlendireceklerdir. Bizler sürdürülebilir hedeflerle kadının toplumdaki rolünü güçlendirmek için çalışıyoruz ve bu yolda çalışmaya devam edeceğiz. Bizim daha yapacak çok işimiz var, medyada, akademide, bürokraside, siyasette, sanatta, iş dünyasında kadın etkinliğini artırmak niyetindeyiz. Nasıl ki bir kuşun tek kanatla uçması mümkün değilse, kadının geri plana itildiği bir toplumunda kalkınması mümkün değildir. Sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının destekleriyle, özellikle son yıllarda, kadının etkin rolünün önemi büyük oranda artmıştır. Yasal olarak da kadınlarımızın mağduriyetlerini giderici çok önemli adımlar atılmış ve kadın problemlerine çözümler getirilmeye çalışılmıştır ama gelinen noktayı biz KADEM olarak yeterli görmüyoruz. Mücadelemize devam ederek, kadınlarımızın hayatını kolaylaştıracak her türlü adımların atılmasını destekleyeceğiz. KADEM olarak Zonguldak'ta kısa bir süre önce temsilciliğimizi açtık. Her bölgenin yapısı farklıdır bilinciyle bilimsel araştırmalar ve anketlerle ihtiyaçları belirleyip bir çalışma planı oluşturacağız" dedi.
"Okuma yazma seferberliğinde elimizden geleni yapacağız"
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce başlattığı okuma yazma seferberliği konusunda KADEM olarak ellerinden gelen destekleri vereceklerini ifade eden Zonguldak İl Temsilcisi Züleyha Yıldırım, "Kadınlarımıza yönelik "kadın- aile" seminerleri, okul aile birliklerine ziyaretler, köy ziyaretlerimiz ve Hukuk komisyonumuzun hazırlayacağı yasal haklar eğitimleri ayrıca sosyal haklar eğitimleri ve buna benzer çalışmalar yapacağız. Kadınlarımızın girişimci yönlerini ortaya çıkartabilmek ve mesleki yetkinliklerini kazanmalarını sağlayabilmek amacıyla, hedeflerini gerçekleştirmeleri için onları destekleyen çalışmalar yapacağız. Çok kısa bir süre önce Cumhurbaşkanımızın "Okuma yazma seferberliği" başlattığını biliyorsunuz. TÜİK verilerine göre ilimizde okuma yazma bilmeyen kişi sayısı 31.228 bunların 27.269 kişisi kadınlardan oluşmaktadır. Biz de Kadem Zonguldak olarak 'okuma-yazma bilmeyen kalmasın' diyerek bu çalışmada elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi