Zonguldak Tekel Güzel Sanatlar Galerisinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle açılan resim ve karikatür sergisinde Zonguldak Valisi Ahmet Çınar basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"KİMSEYİ KAYIRMAYIZ, KİMSEYİ DE AFFETMEYİZ"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar; "TBMM Eski Başkanı, 22. 23. ve 24. dönem Ak Parti Zonguldak Milletvekili ve Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan'ın; "Türkiye'nin en iyi valilerinden birine sahibiz, bunun değerini bilelim" sözlerine teşekkür etti. Kıyı Kenar çizgisini aşan yapılarla ilgilide konuşan Vali Çınar; "Hiçbir tarafımız olmaz, hiç kimseyi kayırmayız. Kimseyi de affetmeyiz. Bizim tarzımızda anlayışımızda budur" dedi.

"BU ŞEHRİN ÇOK ACİL SORUNLARI VAR"

TBMM Eski Başkanı, 22. 23. ve 24. dönem Ak Parti Zonguldak Milletvekili ve Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan'a sözlerinden dolayı söze teşekkürle başlayan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar; "Köksal Bey'e sözlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bir devlet büyüğünden böyle güzel sözler duymak, bizim için onurdur. Biz hepimiz projeler yapmak, projeleri uygulamak ve yürütmek için görevlendirildik. Burada önemli olan bir takım ruhu içinde çalışabilmektir. Bu şehrin çok acil sorunları var. Geç kalmış işlerimiz var. Dolayısıyla yöneticiler işi geciktiriyorsa görevlerini yapmıyor demektir. İşleri geciktirmek kimseye yakışmaz. Kamunun hakkı olan hizmeti onlara sunmak esastır. Verilen hizmetlerden bazı kesimler olumsuz etkilenebilir. Esas olan kanundur. Kanuna aykırı kacak işler varsa bunları engellememiz bizim asıl olan görevlerimizdendir. Bundan sonra kim ne söz ederse ya bilmiyordur ya da menfaati vardır. Kaileye bile almaya değmez" dedi.

"EKMEK KAÇAK YOLLARLA KAZANILIYORSA, DUR DEMEK BİZİM GÖREVİMİZ"

Kıyı Kenar çizgisini aşan yapılarla ilgilide düşüncelerini belirten Vali Çınar; "Yıkılması gereken yerlerle ilgili sadece Zonguldak'ta değil, Türkiye'de çok geniş alanlar var. Biz bunların hepsini yıkmaya kalksak gerek Zonguldak'ta gerek başka illerde, buna ne zaman yeter belki de para da yetmez. Fakat bunların bir kısmı yeni çıkan yasalarla beraber milli servet konusundan değerlendirirsek, temel kanunlara aykırı olmayan ve vatandaşında menfaatine olabilecek bazı telafisi olabilecek yerler için yasalar çıkıyor. Bunlar ayrı konular. Şimdi kaba tabirle kaçak tabirini kullanırsak kaçak var, kaçak var. Dağın başında kaçak bir yaptıysanız bu belki de üç bilemedin beş kişiyi etkiler. Belki de üç-beş kişinin vicdanını sızlatır. Fakat siz kamunun en büyük hakkı olan, şehrin en güzel yerine gelip bir ev yaparsanız örneğin bütün altı yüz bin kişinin vicdanını da sızlatır. En az dört yüz bin kişinin hakkını da gasp etmiş olursunuz. Burada öncelik esastır. En öncelikli müdahalesi gereken, yıkılması gereken kaçak yapılardan başlanması esastır. Fakat biz nereleri yıkacağız, nasıl yıkacağız bu acil olma önemine göre belirledik. Biz yasalara uygun bir şekilde işlerimizi yapıyoruz. Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Böyle bir şey zaten olamaz. Devlet vatandaşına ekmek kazandırmak için çaba sarf eder. Fakat bir ekmek kaçak yollarla, başkasının hakları gasp edilerek şehrin en güzel yerleri kirletilerek yapılıyorsa buna karşı durmak bizim görevimiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi