TTK'da şu an 7940 işçi çalıştığını belirten Başkan Yeşil, kaçak ocaklarda çalışan işçileri kurumda çalıştırmak için her zaman talepleri olduğunu açıkladı. Kaçak ocaklarda çalışan işçilerin neden buralarda çalıştırıldığının araştırılması gerektiğini belirten Yeşil "Çünkü iş güvenliği olmadan, hiç tedbir alınmadan sahalarda kaçak üretim yapmak zorunda bırakılan insanlardır. Bunların bir an önce yetkililerce tespit edip kuruma kazandırılmasını talep ettik" dedi.

"1500 İŞÇİ SÖZÜ VERİLDİĞİNDEN GÜNÜMÜZE KADAR 1500 İŞÇİNİN ÜZERİNDE BİR EMEKLİ OLDU"

TTK'ya yeni giren 1500 işçi hakkında açıklama yapan Yeşil, şöyle konuştu; "2018 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Zonguldak'a geldiğinde 1000+500 işçi için söz vermişti. İşçi alımı 2019 yılına sarktı, 2019'da ilk 6 ve ikinci 6 ay olmak üzere arkadaşlarımız işbaşı yaptılar. Bu süreçte uyum sağlayamayan, sağlık kontrollerinde sıkıntı yaşayan arkadaşlarımızın yedekleri çağrıldı. Bu arkadaşlarımız da sağlık ve güvenlik kontrollerinden geçip kurumumuzda eğitime başladılar. Bu süreç biraz uzadı, çoğu arkadaşımız bugün itibariyle ocağa girdi. 1500 işçi sözü verildiğinden günümüze kadar 1500 işçinin üzerinde bir emekli oldu. Şubat ayında yine emeklilerimiz olacak. Bu arkadaşlarımızın bir adaptasyon süreci var, bununla beraber başlayan kurumumuzda işçi sağlığı ve iş güvenliği anlamında hem üretimi artırmak hem de arkadaşlarımızın güvenli ortamda çalışması anlamında tam mekanize ve yarı mekanize adı altında yeni sistemlere geçmeye başladık. Amaç işçi arkadaşlarımızın hem güvenliğini sağlamak hem de üretimi artırmak. Zor şartlarda yerin altında mücadele eden arkadaşlarımız yeni sistemle beraber daha rahat çalışacaklarını düşünüyoruz."

"İŞ GÜVENLİĞİ OLMADAN, HİÇ TEDBİR ALINMADAN SAHALARDA KAÇAK ÜRETİM YAPMAK ZORUNDA BIRAKILAN İNSANLARDIR"

TTK'ya işçi alımı konusunda her zaman talepleri olduğunu belirten Yeşil, şöyle konuştu; "Yeni işçi talebimiz her zaman var, norm kadronun çok altında çalışan bir kurumuz. Bölgemizde kaçak ocaklarda yaşanan sıkıntılarımız var, bu arkadaşlarımızın neden oralarda çalıştığının sebeplerinin araştırılması lazım. Büyük bir kurumuz, bu kurumda işçi açığı varken bölgemizde yaşayan, bu kaçak ocaklarda çalışan arkadaşlarımızı değerlendirebiliriz diye taleplerimiz her zaman olmuştur. Bu yönde taleplerimiz her zaman olmaya devam edecektir. Çünkü iş güvenliği olmadan, hiç tedbir alınmadan sahalarda kaçak üretim yapmak zorunda bırakılan insanlardır. Bunların bir an önce yetkililerce tespit edip kuruma kazandırılmasını talep ettik. İşe başlayan 1500 işçi arkadaşımızın tam verimli olmaya başlayacağı zaman 6 aydan sonra belli olur. Bu arkadaşlarımız hiç kazma tutmamış, adaptasyon sorunu yaşıyorlar."

komandolar-3-gunde-27-kacak-komur-ocagini-patlatti
Komandolar 3 günde 27 kaçak kömür ocağını patlattı

51-kacak-ocak-patlatildi
51 kaçak ocak patlatıldı