Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde geçen 28 Ocak Pazartesi günü ormanlık alanda cesedi bulunan ve yabani hayvan saldırısına uğrayan 54 yaşındaki Recep Karaca'nın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Recep Karaca'nın sırtından av tüfeği ile ormanlık alanda vurularak ölüme terk edildiği otopside tespit edildi. Jandarma, olayın ardından cinayetle ilgili geniş çaplı çalışma başlatırken, katil zanlısının tespit edilmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından İstihbarat Şube, JASAT timleri ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan özel ekip katil zanlısının tespiti için 9 gün boyunca geniş çaplı çalışma başlattı. Ekipler, yaptıkları çalışmada katil zanlısının E.B., olduğunu tespit etti. E.B., yapılan teknik takibin ardından kıskıvrak yakalandı. Jandarma'da gözaltına alınan E.B., ifadesinde de suçunu itiraf etti. E.B., cinayeti nasıl işlediğini olay yerinde anlattı. E.B.'nin gözaltı ve adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

OLAY NEYDİ

Olay, ilçeye bağlı Perşembe Beldesinin Koramanlar Köyü'nde meydana geldi. Hayvanlarına bakmak için evinden ayrılan bir daha geri dönmeyen Karaca için arama çalışması başlatıldı. Ormanlık alanda cesedi bulunan talihsiz adamın vücudunda yırtıcı hayvan izleri tespit edildi. Yapılan otopside vücudunda iki adet kurşun yarası görülen Recep Karaca'nın hayatını kaybettikten sonra yabani hayvanların saldırısına uğradığı şüphesi üzerinde duruluyordu.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde ormanlık alanda ölü olarak bulunan Recep Karaca'nın dün göz altına alınan katil zanlısı Veli Bacak adliyeye sevk edildi.

Editör: Pusula Gazetesi