İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığı kongresinde yeniden başkan seçilen Yavuz Erkmen, dün yapılan 2'nci Olağan Genel Kurulu hakkında değerlendirme yaptı.

Kongrenin güzel geçtiğini belirten Başkan Erkmen, kongre sonrası sosyal medyadan yapılan istifalarla ilgili şunları söyledi: "Arkadaşlarımız o anda duygusal düşünerek paylaşım yaptılar. Bize ulaşan resmi bir şey yok. Particilik özverili olmayı gerektirir. 'İçinde ben varsam oynuyorum, içinde ben yoksam oynamıyorum' mantığıyla bu iş olmaz. İş şahsiyete dönmüş olur. Bu hiç kimseye bir şey kazandırmaz, duygusal yapılan açıklamalardır. Kesinlikle bu süreçte arkadaşlarımızı daha sakin olmaya davet ediyorum. Arkadaşlarımızı İYİ Parti' de birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını düşünüyorum. İlla aynı kişiler aynı görevlerde olacak diye kaide yok. Bütün partilerde bu böyledir, sirkülasyon oluyor. Bu arkadaşlara duygusallıktan çıkıp daha aklı selim olmalarını ifade ediyorum. Şu ana kadar elimize ulaşan resmi bir belge yok. İstifa insanların kendi karar vereceği bir şeydir."

Erkmen, Disiplin Kurulu Üyeliğinden istifa eden Cafer Ercan'ın 'Valiliği iyiydi ama siyaseti iyi değildi' eleştirisine şöyle yanıt verdi:

"O arkadaşımızın kendi düşüncesi, saygı duyarım. Ama bunu yönetimdeyken söylemesini isterdim. Yönetimdeyken iyiyim, yönetimde olmayınca kötü mü oluyorum? Ben isterim ki; bu arkadaşlar yönetimdeyken eleştiri yapsınlar. Kongrede arkadaşlarımız güvenoyunu benden yana kullandılar. Bu durumda bir kişinin değil birden fazla kişi ne diyorsa o olur."