İsrailli kadın bağışçının iliği ile hayata tutunan Mehmet Burhan Gül: "Din, dil, ırk ayrımı gözetmeden yapılan bu yardımdan herkesin pay çıkarması lazım" demişti.

1990 yılından bu yana Kan kanseri tedavisi gören DYP eski İl Başkanı Mehmet Burhan Gül, mücadelesini hayata küsmeden sürdürdü.
Ailesinde kemik iliği vericisi bulunamadığı için nakil yaptıramayan 55 yaşındaki Gül, uzun yıllar ilaç tedavisi gördü. 2011 yılında Doktoru Prof. Dr. Osman İlhan'ın "Artık ilaç tedavisinin işe yaramadığını, mutlaka kemik iliği nakli olması gerektiğini" söylemesi üzerine Gül, yaşamla bağlarını koparmadan ilik arayış çalışmalarına hız verdi.
Ailesinde uygun verici olmadığı için bir yıl önce uluslararası bankalardan kemik iliği aranmaya başlandığında ümidini hiç kaybetmediğini belirten Gül, iyi haberin İsrail'den geldiğini söyledi.
Dünyanın bir başka köşesindeki insanların din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin tanımadıkları hastalar için kemik iliği bağışında bulunmasının insanlık adına büyük bir davranış olduğunu ifade eden Gül, "Bana ikinci bir hayat veren kemik iliği bir kadından geldi. Verenden Allah razı olsun. Din, dil, ırk ayrımı gözetmeden yapılan bu yardımdan herkesin kendisine pay çıkarması lazım. 'İlik bulundu' denilince Allah'a şükrettim. İlik veren kadına minnettarım. Bir gün gidip tanışmak istiyorum" diye konuştu.
'22 yıl yaşaması mucizeydi'
Mehmet Burhan Gül'ün doktoru Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Osman İlhan, 22 yıl boyunca farklı ilaçlarla devam eden tedavinin bir yıl öncesinde artık işe yaramadığını anlattı.
Hastanın kemik iliği nakli olmasının kaçınılmaz hale geldiğini ancak ailesinde vericisi olmadığını ifade eden İlhan, "Hastanın zaten 22 yıl ilaç tedavisiyle hayatta kalması bir mucizeydi. Kemik iliği nakli olmayan KML hastalarının yaşam süresi en fazla 5 yıldır" dedi.
Prof. Dr. Osman İlhan'ın 2012 yılında "22 yıl ilaç tedavisi ile yaşamadı mucizeydi" dediği Mehmet Burhan Gül, 31 yıl bu hastalıkla yaşadı.
Mehmet Burhan Gül, çoklu organ yetmezliği nedeniyle bugün hayatını kaybetti.

mehmet-burhan-gul-hayatini-kaybetti
Mehmet Burhan Gül hayatını kaybetti