2018 yılının başlarında Ömer Sarıkaya'nın yönettiği, Aliekber Yıldız ve Metin Aydın'ın yapımcılığınıüstlendiği filmin Almanya'daki çekimlerinde Zonguldaklıların başta Oktay Akkaya'nın öncülüğünde "Studio Ramazan" olmak üzere katkıları bir hayli büyüktü.

Birçok ünlü Hollywood oyuncularının da yer aldığı IslamoPhobia filminin final çekimi için Hollywood'a gidileceğini belirtildi.

IslamoPhobia filminde ele alınan ana konu, İslam düşmanlığıydı, filmde birçok yerli-yabancı ünlü oyuncular rol almıştı, İslam dinine karşı ön yargıları yok etmeyi amaçlanan film birçok ülkede pek yakında gösterime sunulacak.

Başarılı bir çalışma ürünü olan "Islamo-Phobia (İslamofobi)" isimli filmin çekimleriAlmanya'daStar Academy GelsenkirchenStudio Ramazan Stüdyolarında tamamlanıp sona ermişti.

Ardından sinemalarda gösterime hazır olan aynı yönetmenin yönettiği, 71'inci Cannes Film Festivali'nde gösterime hak kazanan "Sessiz Melek" filminin de çekim seslendirme ve montaj çalışmalarında çok emeği olan Oktay Akkaya, aynı zamanda Avrupa Zonguldak Derneği Yönetim Kurulu Üyesi.

Avrupa'da yaşayan Zonguldaklı İşadamı Hasan Köktürk'ün de katkıları olan bu sunumda bir Zonguldak rüzgarı esti.

Oktay Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Studio Ramazan ve Kosmetik Köktürk ile Zonguldaklılar Derneği'nin desteği olan bu filmlerin ardından Zonguldak'ta dizi çalışmasıplanlandığını, dizinin 6-7 bölümünün Zonguldak'ta çekileceğini belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi