İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, "Kısa çalışma", "nakdi ücret desteği" ve "issizlik sigortası" ödemelerinin bayramdan önce gerçekleşeceğini söyledi.

Çalışma ve İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, Kısa çalışma, nakdi ücret desteği ve issizlik sigortası ödemeleri konusunda açıklama yaptı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAYRAM ÖNCESİ HESAPLARDA

Gönül Demirsu ilk olarak, Cumhurbaşkanımızın imzaladığı Kararname ile kısa çalışma ödeneği kapsamının 30 Temmuz tarihine kadar uzatıldığını söyledi. Uzatma akabinde bakanlığın talimatıyla 27 Temmuz Pazartesi gününden itibaren ödemelerin hesaplara geçmeye başlayacağı müjdesini veren Gönül Demirsu, "Bilindiği üzere yeni tip Koronavirüsün (Covid-19) olası etkileri dikkate alınarak, ayrıca "dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlardan ileri gelen zorlayıcı sebep" kapsamındaki kısa çalışma uygulaması 19.03.2020 tarihli Resrni Gazetede yayımlanarak uygulamaya konmuştur. Kısa çalışma uygulaması Nisan-Mayıs-Haziran ayları kapsayacak şekilde başlatılmış ve Kurumumuza yapılan başvurulardan uygun görülenlerin tamamı sorunsuz bir şekilde ve zamanında ödenmiştir. Akabinde Sayın Cumhurbaşkanımızın imzaladığı Kararname ile kapsam 30.07.2020 tarihine kadar uzatılmıştır. Uzatma ile ilgili işverenlerimizle tek tek görüşülerek uzatma talepleri teyit edilmiştir. Uzatma akabinde Temmuz ayı ödemelerinin Bayram öncesine yetiştirilmesi için Sayın Bakanımızın talimatları gereği çalışmalara hız verilmiş olup 27 Temmuz Pazartesi gününden itibaren ödemeler hesaplara geçmeye başlayacaktır." diye konuştu.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ 17 AĞUSTOS'A KADAR UZATALDI

Gönül Demirsu ayrıca aynı doğrultuda kısa çalışma ödeneğine hak kazanamayanlar için ödenen nakdi ücret desteğinin de süresi 17.08.2020 tarihine kadar uzatıldığını belirterek, "Temmuz ayına ait ödemeler Bayram öncesinde gerçekleştirilecektir. " müjdesini verdi.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ BAYRAMDAN ÖNCE ÖDENECEK

İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, son olarak işten çıkış yasağı kapsamı dışında işten çıkanlara da (işyerinin kapanması, işçinin haklı feshi vb.) işsizlik ödeneği ödemelerinin de bayram öncesinde yapılacağını da sözlerine ekledi.