Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde gece vardiyasına giden işçileri taşıyan servis su kanalına uçtu. Kazada sürücü ile birlikte araçta bulunan 7 işçi yaralandı. 2' si ağır toplam 8 yaralının bulunduğu kazada, Yaralı işçiler ambulanslar ve özel araçlarla Ereğli Devlet hastanesine kaldırıldı.

Kaza Kıyıcak Mahallesi Ereğli Organize sanayi bölgesi yolunda meydana geldi. Alınan bilgilere göre Alaplı'dan Organize Sanayi bölgesinde ki fabrikada çalışan işçileri gece vardiyasına götüren 67 TK 875 plakalı Minibüs sürücüsü İsmail Demircan (59) kendinden geçerek direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkan minibüs su kanalına düşerek kayalara çarparak durabildi. Kazada sürücü İsmail Demircan'ın yanı sıra minibüste bulunan işçiler Emir Urfa, Tarık Aydın, Soner Temel, Tanju Kuzu, Zafer Döngel, Muhammet Uçar ve Gürcan Kahraman yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ereğli devlet hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Sürücü İsmail Demircan ise polise "Gözlerim kararı gibi bir şey oldu. ben zaten ne olduğunu anlayamadım" dedi. Kaza anını anlatan vatandaşlardan Sebahattin Eroğlu, şoförün bir anda daldığını işçilerin uyarmasına rağmen minibüsün hakimiyetini kaybederek su kanalına düştüğünü söyledi.

Savcılık kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Editör: Pusula Gazetesi