Basın İlan Kurumu (BİK) Zonguldak İl Müdürlüğü'nün organize ettiği ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen "Yerel Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi Projesi" semineri, Atatürk Kültür Merkezi Brifing Salonu'nda başladı.

Seminere; BİK Zonguldak Şubesi Müdürü Ali Nuhoğlu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Birsen, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ile Zonguldak il genelinde yayın yapan çok sayıda yerel gazete çalışanları katıldı.

Zonguldak il genelinde yayın yapan yerel basın çalışanlarına yönelik internet haberciliğinin iyileştirilmesi konusunda başlatılan "Yerel Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi Projesi"nin açılış konuşmasını yapan BİK Zonguldak Şube Müdürü Ali Nuhoğlu, şunları söyledi:

NUHOĞLU: "PİLOT BİR UYGULAMAYI ZONGULDAK'TA BAŞLATTIK"

"Yerel basının sorunlarının çözümüne yönelik olarak projeler üreten ve uygulayan Basın İlan Kurumu, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile konusu itibariyle de kurumumuz projelerinde ilk olma özelliğiyle Zonguldak ilimizde 'İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi Projesi'ni gerçekleştiriyor. BİK Zonguldak Şube Müdürlüğümüz tarafından yürütülen projemizin hazırlanmasında büyük gayret gösteren Genel Müdürlüğümüzün Proje Geliştirme Grubu'na ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'na teşekkür ediyorum. Ülke genelinde elektronik olarak yayın yapan dijital gazete sayısının yaygınlaşmasıyla dijital gazeteciliğin, geleneksel basılı gazeteciliği geride bırakacak bir kitle iletişim aracı olacağını göstermektedir. İnternet ve habercilikte yaşanan dijital dönüşümün tam olarak anlamlandırılabilmesi, elektronik ortamda haberin sunumundaki farklılığın ve internetin teknik açıdan haberciliğe getirdiği yeniliklerin ortaya konabilmesi için bazı bilgilerin yenilenmesi ve internet gazeteciliğinin temel noktalarının bilinmesi gerekmektedir. İnternet haberciliği alanındaki eksikliklerin giderilmesi için kurumumuz ilk kez Zonguldak ilinde yerel gazete işletmelerine internet haberciliği eğitimi vererek pilot bir uygulamayı başlatmış oluyor. Benzeri uygulamalara Kurumumuzun şubesi bulunan diğer illerde devam edilecek ve internet haberciliği eğitiminin yaygınlaşması sağlanacaktır. Basın İlan Kurumu tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen projelerin her zaman destekçisi olan Genel Müdürümüz Sayın Yakup Karaca'ya teşekkür ediyorum. İnternet Haberciliği Projemizin Zonguldak yerel basınımıza faydalı olmasını temenni ediyorum."

BİRSEN: "İNTERNET HABERCİLİĞİ TÜRKİYE'DE HIZLA GELİŞİYOR"

"Yerel Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi Projesi" seminerinin eğitmenliğini yapan Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Birsen ise, "Basın İlan Kurumu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansını projelerinden dolayı kutluyorum. Dönem değişiyor ve internet hızlı bir şekilde yaygınlaştı. İnternet haberciliği Türkiye'de hızla gelişiyor ve habercilik sektörümüze önemli katkıları da var. Ama yerel basınımız aynı hızla buna ayak uyduramıyor. Biraz gecikmeli başladılar. Buda yerel basının yaşadığı kendi sıkıntılarından kaynaklanıyor ama buda kaçınılmaz bir dönüşüm ve bir şekilde değişmesi gerekiyor. Bu değişimi hızlandırabilmek için eğitim seminerleri önemli. Bu konuda basına biraz ışık tutarak yol göstermeye gayret edeceğiz ve onları cesaretlendirip ufuk açmaya çalışacağız. Bütün bunları yapabilmek için gazetecilerle bir araya gelmek, onların düşüncelerini almak, merak ettikleri sorunların cevaplarını bulabilmek için eğitim seminerleri önemli fırsat" dedi.

Dün başlayan seminer, bugün sona erecek. Seminerin sonunda BİK Genel Müdürü Yakup Karaca'nın da katılımı ile eğitim alan basın mensuplarına sertifikaları verilecek.

Editör: Pusula Gazetesi