İngilizce hayatımızın her alanında karşımıza çıkan bir dildir. En basiti ev hanımlarının kullandığı küçük ev aletlerinin kullanım kılavuzları genellikle İngilizce hazırlanmıştır. Ya İngilizce bilerek ne demek istediğini anlayacak ya da bilmeden kurcalayarak cihazı bozacaksınız. Bu kısa bir örnekti. Bu gibi İngilizce engeline takılacağınız birden fazla olay ile yaşadığınız sürece karşılaşabilirsiniz. İngilizce öğrenmek istiyorum demek kimi zaman yetmez. Aksine daha fazla neler yapabileceğinizi düşünmeniz gerekir. Özellikle tercih edeceğiniz eğitim şekli ve eğitim kurumu bu bağlamda oldukça önemlidir. İngilizceyi severek öğrenmeye çalışmanız da buna bağlıdır. Okul dönemlerindeki gibi tahtaya yazılmış konuları defterinize yazmak ya da ders kitaplarında yer alan konuları öğrenmeye çalışmanın yanı sıra alışılmışın dışında bir eğitim şekli arayışında iseniz bu durumda son dönemlerde popüler hale gelen online İngilizce eğitim sitelerini tercih edebilirsiniz. Son derece pratik öğrenme şekli sayesinde İngilizceyi öğrenmek dert olmaktan çıkıyor. Konuşmaya dayalı verilen eğitimler sayesinde öğrenci defter ve kaleme ihtiyaç duymaz. Eğitim süresi boyunca tek konuşulan dil İngilizcedir. Daha farklı dilin konuşulmasına izin verilmez. Zaten eğitmenin ana dili İngilizce olduğu için bunu yapabileceğiniz bir zemin de yoktur.

İngilizce öğrenmeye başladıktan sonra İngilizce içerikli her yazıya ilgi duyarsınız. Anlamını öğrenmek için gerek akıllı telefonunuzu kullanıp sözcüklerin anlamını araştırır ya da İngilizce sözlük kullanarak anında merakınızı giderebilirsiniz. İngilizce eğitiminiz boyunca temelinizi ne kadar sağlam tutarsanız o kadar başarılı olursunuz. Aksi halde başarılı olabilmenizin mümkünatı yoktur. Önceliğiniz İngilizcenin mantığını anlamak, ardından gramer kurallarını öğrenmek bu süreçte az cümleler ile soru cümleleri kurabilir ya da düz cümleler kurabilirsiniz. Çok iyi İngilizce konuşmak istiyorum diyorsanız ipin ucunu sıkı tutmanız gerekir. İngilizceyi öğrenmeye başladıktan sonra eğitim verilen konuya ilişkin testler çözebilir, öğrendiğiniz konular tekrar edebilir ya da seviyenize uygun romanlar okuyabilirsiniz. İngilizcenizi ne kadar diri tutarsanız öğrenme süreniz o kadar azalır. Son dönemlerde popüler hale gelen konuşarak öğren metodu ile İngilizce öğrenirseniz bu süre daha da azalır. İngilizceyi eğer profesyonel bir şekilde öğrenmek istiyorsanız ana vatanına gidip öğrenmeniz gerekir. Eğer bunun için zamanınız yoksa ya da bütçeniz kısıtlıysa ülkemizdeki eğitim kurumlarını tercih etmek zorunda kalırsınız. Ülkemizde faaliyet gösteren eğitim kurumlarının eğitmenleri genellikle ülkemizde yaşayan insanlarımızdır. Dolayısıyla bir yerden sonra istediğiniz gibi faydalı olamayabilirler. Profesyonel bir destek arıyorsanız online İngilizce eğitim sitelerini ya da İngilizce kurslarını tercih edebilirsiniz.

İngilizce öğrenmeye karşı millet olarak hep ön yargılıyızdır. En büyük sebebi de yapamayacağımızdan korkmamızdır. İngilizce kursu, İngilizce eğitimi alabileceğiniz kurumların başında gelir. Birebir eğitimin yoğun olarak yaşandığı bu kurumlarda öğrenci daha rahattır. Sohbet ortamı daha ağırlıklı olduğu için öğrenci eğitim sırasında sıkılmaz. Eğitmene daha kolay sorular sorabilir. İngilizce hayatınız boyunca karşınıza çıkan yabancı dillerin başında gelir. Ön yargılı olmadan başaracağınıza dair kendinizi motive etmeniz öğrenmek için başlangıçta yeterlidir. Alışılmışın dışında bir İngilizce eğitimi alacaksanız konuşarak İngilizce öğreten eğitim kurumlarını tercih edebilirsiniz. Sıradan İngilizce eğitimine göre daha eğlencelidir. Öğrencinin konuşma yeteneği gelişir. Daha aktif bir kişiliğe dönüşebilir. Başta zor gibi gelse de zamanla kolay olduğunu anlarsınız. Birkaç sözcük ile İngilizce cümleler kurarken zamanla bu ileri bir seviyeye gelerek profesyonel alanda İngilizce konuşabilirsiniz. İngilizce konuşabilmek artık hayallerinizin arasında olmamalı. Gerçekleştireceğiniz ve hayatınızda yer verdiğiniz, İngilizce konuşmanın sıradanlaştığı bir hale gelmeli. Parlak bir geleceğin, iyi bir statüde çalışabilmenin en büyük şartı İngilizce bilginizdir.

Editör: Pusula Gazetesi