AK Parti Zonguldak İl Danışma Toplantısında ortaya çıkan 'İmam Hatip Lisesi Krizi' Ankara'ya taşındı. TBMM'de bugün yapılan Ak Parti Grup toplantısı öncesi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile bir araya gelen Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, sorunun çözümü için yardım istediler.

Zonguldak'taki Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi'nin Alaplı'ya gitmesine karşı çıkan Hüseyin Özbakır ve Özcan Ulupınar, Zonguldak'a yeni bir okul verilecekse bu fikre karşı olmayacaklarını söylediler.

Milli Eğitim bakanı İsmet Yılmaz sorunun çözümü için çalışma yapacağını söyledi.

Kriz şimdilik rafa kaldırıldı.

OLAY NEYDİ?

AK Parti Zonguldak İl Danışma Toplantısında 'İmam Hatip Lisesi' krizi çıktı.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile görüşüp Alaplı'ya Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi istedi. Ancak her ile bir adet kurulan bu proje okulu, Zonguldak Merkez'de FETÖ'den el konulan Fatih Koleji'nde hayata geçirilmişti.
Danışma Kurulunda söz alan bir partili "Proje okulu neden Alaplı'ya gidiyor?' Deyince ortalık karıştı.
Çaturoğlu, kendisinin Zonguldak'taki okulla ilgili bir talebi olmadığını, sadece bakandan talepte bulunduğunu söyleyerek manevra yaptı.
Danışma Kurulu toplantısı sonrası yapılan zirvede Ak Parti Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Özcan Ulupınar okulun Zonguldak'ta kalmasından yana görüş bildirdi.
Kriz hala çözülebilmiş değil. Çaturoğlu'nun tuttuğu her hizmeti Alaplı ve Ereğli'ye çekmeye çalışması parti içinde krize neden oluyor.

Editör: Pusula Gazetesi