"Çöpe giden 4 milyonun 1 milyonu nereye gidecek" diye sorunca biri çıkıp "Geri dönüşüme gidecek?" diyebilir! Ama öyle değil!

Özel İdarenin her iki binasının koridorlarında da bu konu konuşuluyor. Mesele köylerin çöpleri tabi. Üç sene önce ihaleyi alan firma çöpleri toplayamayınca bir sürü olay olmuştu. Şirket yasaklandı, sonra geri alındı. Soruşturma açıldı. Ceza alanlar oldu. Müdürü, memuru, filan!

Bir de dediler ki müteahhit müdürün akrabası!

Sonra sadece köylüsü filan da dendi.

Derken Özel İdareden aklı evvelin biri çıktı, "Çöp kamyonları bizim, ilçelerde şantiyelerde var. Bunlarda akaryakıt istasyonu da var. Hem şantiye şeflerinden daha iyi kim bilecek köylerin yolunu izini, çerini çöpünü" deyip işi ihale etmekten vazgeçirdi. Velhasıl verdiler şeflere kamyonları, 1 şoför, 2 de arkaya toplayıcı taşerondan, 2 senedir toplar oldular çöpleri. Ara sıra sıkıntı çıksa da toplandı köylerin çöpleri. Kışın sıkıntı yoktu zaten de yazın takviye gerekiyordu onu da karınca kararınca yapmaya başladılar geçen sene. İlk sene aksamalar olsa da "Bu sene oturdu bu çöp işi" denildi. Sonra geldi çattı bütçe zamanı. 2017 de 2 milyona biten iş için, 2018 de 4 milyon lira yazınca Genel Sekreter, meclis üyeleri "Ne oluyoruz?" dediler. "85 milyonluk bütçeden 15 milyon yatırım yapamıyoruz, bir de 4 milyonu çöpe mi gömeceğiz?" diyenler oldu.

Sonradan anlaşıldı işin iç yüzü. Genel Sekreter kimseye haber vermeden şu ceza alan müdüre daha bütçe meclisten geçmeden ihale ettirivermişti çöp işini. İhaleye de sadece tek firma girmiş! Allah'ın işi işte, rekabete bak sen.

Ödeneği belli olmayan iş meclisten, encümenden habersiz nasıl ihale ediliyorsa!

Kokaksu'da Kokulu da var işin içinde diyorlar. Velhasıl çöp ihalesinden ceza alan müdüre iş geri döndü yine!

"Geçen yıl 2 milyona yapılan iş, 4 milyona nasıl çıktı?" kavgası çıkmış İl Genel Meclisi Başkanıyla, Genel Sekreter arasında. Genel Sekreter, "650 milyon lira mazot içti çöp kamyonları. 150 milyon da tamir için yediler" demiş!

Yine de arada 1 milyon liradan fazla fark kalmış.

O paranın nereye gittiği henüz bilinmiyor. Geri dönüşümden çıkarsa artık!

Editör: Pusula Gazetesi