Zonguldak Bahçelievler İlkokulu’ndan coşku dolu kutlama Zonguldak Bahçelievler İlkokulu’ndan coşku dolu kutlama

Bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanması ile başlayan meclis toplantısında 9 gündem maddesi görüşüldü. Meclis toplantısında Zonguldak Valiliği'ne bağlı birliklerde görev yapacak İl Genel Meclisi Üyeleri seçildi. 

Gündemin 3'üncü maddesi şöyle:
Birlik Ana Tüzüğü'nün 7. maddesinde İl Genel Meclisinin kendi üyeleri arasından seçeceği 2 (iki) üyenin Birlik Meclisine katılacağı, Birlik Meclisinin seçilmiş üyelerinin görev sürelerinin Mahalli İdareler Seçimleri ile sona ereceği ve Meclisin seçimle gelen üyeliklerinin boşalması halinde yerine yedeklerinin getirileceğinin hüküm altına alındığından, 31.03.2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi sonucunda seçilen İl Genel Meclis Üyeleri arasından Zonguldak Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ZONTAB) Meclisinde görevlendirilmek üzere 2 (iki) asil ve 2 (iki) yedek üye seçilmesi hususunun görüşülmesi. 
Göreve oy birliği ile Tarık Hamzaçebi ve Sabahattin Gülay seçildi.

Gündemin 4'üncü maddesi şöyle:
Birlik Tüzüğünün 8. maddesinde “ Birlik Meclisi Özel İdare adına Vali, Belediye adına Belediye Başkanlıkları ile üye Yerel Yönetim Meclislerinin kendi üyeleri arasından seçecekleri 1’er üyeden teşekkül eder, asıl üye sayısı kadar ayrıca yedek üye seçilir. Seçilmiş üyelerin herhangi bir nedenle ayrılması veya asıl üyenin zorunlu sebeplerle Birlik Meclisine katılmaması halinde bu durum Birlik Meclisi Başkanınca belgelendirilmesi üzerine seçilmiş yedek üye Birlik Meclisine katılır” denildiğinden; İl Genel Meclisince Zonguldak Özel İdare ve Belediyeler Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği Başkanlığı Birlik Meclisinde görevlendirilmek üzere 1 asil ve 1 yedek üye seçilmesi hususunun görüşülmesi. 
Göreve oy birliği ile Kerim Yılmaz ve Şükrü Köse seçildi. 

Gündemin 5'inci maddesi şöyle:
5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 8. maddesi ve Birlik Ana Tüzüğünün 7. maddesi gereğince, Yerel Seçim Sonuçlarını takip eden ilk Genel Meclis Toplantısında, Vilayetler Hizmet Birliğinde İl Özel İdaresini temsilen 1 asil ve 1 yedek üyenin belirlenmesi hususunun görüşülmesi. 
Göreve oy birliği ile Necdet Karaveli ve Ahmet Ali Mumcu seçildi. 

Gündemin 6'ncı maddesi şöyle:
18.11.2012 tarih ve 28471 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, Milli Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliğinin 24. maddesine, İl Milli Eğitim Danışma Komisyonunda, İl Genel Meclisince seçilecek 2 üyenin komisyon üyesi olarak görev alması öngörülmüştür. Buna göre; İl Milli Eğitim Danışma Komisyonunda görev alacak 2 üyenin seçiminin yapılması hususunun görüşülmesi.
Göreve oy birliği ile Abdullah Karagüzel ile Şenduran Altuntaş seçildi. 

Gündemin 7'nci maddesi şöyle:
23 Kasım 2003 tarih ve 25298 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarının Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmeliğin 5. ve 6. maddeleri gereğince; İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarına İl Genel Meclis üyeleri arasından 1 temsilcinin görevlendirileceği belirtilmektedir. Bu nedenle; İl İnsan Hakları Kurulu ile İlimize bağlı İlçelerin Kurullarına bir asıl ve yedek üyenin, seçiminin yapılması hususunun görüşülmesi.
Göreve oy birliği ile merkezden Abdullah Karagüzel, Kozlu'dan Ahmet Ali Mumcu, Kilimli'den Berkay Kesim, Devrek'ten Mustafa Yumurtacı, Çaycuma'dan Ayhan Doğan, Gökçebey'den Hasan Tülübaş, Ereğli'den Ali Kemal Karaca, Alaplı'dan Önder Turan seçildi. 

Gündemin 8'inci maddesi şöyle:
22.08.2015 gün ve 29453 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına ait Katkı Payına Dair Yönetmeliğin 12. Maddesinde “ Katkı payı aktarılacak projeler, başvuru dönemini takip eden ay sonuna kadar valilerce değerlendirilir. Gerekli görülmesi halinde başvuruların değerlendirilmesi ve projelerin öncelik sırasının belirlenmesi amacıyla vali başkanlığında istişari nitelikte bir komisyon oluşturulur. Bu komisyon, il kültür ve turizm müdürü, il özel idare genel sekreteri veya yatırım izleme ve koordinasyon başkanı, proje gönderen belediyelerin başkanları ile il genel meclisinden ve büyükşehir belediye meclisinden bir üyenin katılımıyla oluşur.” denildiğinden Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Komisyon üyeliğinde görev almak üzere 1 asil, 1 yedek üyenin belirlenmesi hususunun görüşülmesi.  
Göreve oy birliği ile Necdet Karaveli Şenduran Altuntaş seçildi.
Bir sonraki meclis toplantısının 19 Nisan Cuma günü yapılması kararıyla toplantı sona erdi. 

Muhabir: Öznur Güneş