Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Din Öğretimi Şube Müdürlüğü ile Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİMHL) koordinatörlüğünde, il genelinde bulunan İmam Hatip liseleri arasında 'Hutbe Okuma yarışması' düzenlendi.

İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camii'nde düzenlenen Hutbe Okuma Yarışması'na İmam Hatip Liseleri'nden 9 öğrenci katıldı. Yarışmada, Ereğli 15 Temmuz AİMHL'den katılan Nasrullah Gökçek il birincisi olurken Devrek AİHML öğrencisi Erdem Turhan 2'nci, Çaycuma AİMHL'den Ahmetcan Abacı ise 3'üncü oldu.

Düzenlenen ödül törenine, Vali Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Akgül ile çok sayıda öğretmen ve davetli topluluğu katıldı.

Törende, Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Recep Ali Kanberoğlu, ÖNDER Derneği Başkanı Zekeriya Uçar, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı İbrahim Cansız ve Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, yarışmaya katılan 9 öğrenciye çeşitli hediyeler takdim ettiler.

DERECEYE GİRENLERE VALİ ÖDÜL VERDİ

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Erdoğan Bektaş takdim etti. Vali Erdoğan Bektaş, ilk 3 sırayı alan öğrencilere ödüllerini takdim ettikten sonra tüm yarışmaya katılan öğrencileri tek tek tebrik etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali Erdoğan Bektaş yaptığı açıklamada, "Hutbe Okuma Yarışması il genelinde yapılmış ve her okulun kendi birincisi katıldı. İl düzeyinde 1'inci, 2'nci ve 3'üncü belirlendi. Jüri başkanını beraber dinledik. Doğrusu dereceye girenler arasında fazla bir fark olmadığını her birinin gönüllerini birincisi olduğunu ifade etti, ben de buna katılıyorum. Bütün çocuklarımızı kutluyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi