Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hakkı Güney, 16 Şubat'ta yapılacak il başkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı. İl Başkanlığı sürecini iyi yürüttüğünü belirten Başkan Güney "Yerel seçimlerde 11 belediyeyi aldık. Merkez için de genel merkeze kimin başkan adayı olabileceğini raporlarımızla sunduk. Genel merkez de açıklama yaptı. Bizim merkezdeki seçimi kaybetmekte eksiğimiz yok. Ben yeniden il başkanlığına adayım" dedi.

"BİZİM DE BİR TECRÜBEMİZ VAR HERKES KENDİNİ KAF DAĞINDA GÖRMEYECEK"

İl Başkanı Hakkı Güney, adaylığı ile ilgili şu açıklamayı yaptı; "Biz partiyi bu noktaya kadar getirdik. Kurumsal kimliğimizde bir zedelenme oldu. Bu ortamda İl Başkanlığı ortadan ikiye ayrıldı. Bu kadar büyük olumsuzluklar içinde biz il başkanlığını ayakta tuttuk. Biz beraber mücadele etmiş arkadaşlara teşekkür ediyorum. İki seçim geçiren bir il başkanlığı ortadan bölünmüş bir il başkanlığı, düşürülmesi için elinden gelen bütün varyasyonların yapıldığı bir il başkanlığı. Biz burada tecrübemizi ortaya koyarak 11 tane belediye aldık. Bu İl başkanlığı, Zonguldak'ın doğu ve batı girişlerinin ilçelerini de almıştır. İl Başkanlığı raporunu vermiştir, Zonguldak'ta kiminle seçim kazanılacağını bunu Sayın Genel Başkan'da söyledi, açıklama yapmıştır. 'Giresun ve Zonguldak açıklaması yaptılar. Ben kendileri ile görüştüğüm zaman bana sayın Genel Başkan Yardımcım da aynısını söyledi. Genel Başkanımızda. Biz rüştünü ispat etmiş İl Başkanıyız. Biz arkadaşlarımıza neler yapabileceğimizi bizim de bir tecrübemiz var herkes kendini Kaf dağında görmeyecek. Ekip işi bu ekip çalıştığı zaman bir sonuca gidiyorsun. Çünkü biz davaya inanan insanlarız. Cumhuriyet Halk Partisi'ni bir yere getirmek için uğraşan insanlarız. Biz adamcılık onun adamı şunun adamı onu yapalım diye değil."

"CHP'DE KÖY KÖKENLİ SİSTEMİN BAŞLAMASI GEREKİYOR"

"Gökçebey'de ilçe başkanımız adaydı. Burada o zamana kadar sırtlamış Gökçebey'i getirmiş. Meclis üyeliğinde öne çıktık ama öbür türlü başkanlık seçiminde oy vermediler. Vermeyenler de belli, biz Devrek'te almak için Çetin Başkanı çıkardık arkasında durduk aldık. Gümeli'de 'Ahmet Başkanla alırız' dedik aldık. Alaplı'da dedik ki 'Nuri Başkan dedik' aldık. Kandilli' de Mustafa Başkan dedik aldık. Ereğli'de kaos yaşadık 'Halil Posbıyık ile alırız' dedik aldık. Saltukova'da desek aynı arkadaşımız vardı. Pazarcılıktan gelme bir arkadaşımız vardı ama bu politikayı iyi biliyorsa o insanda bir cevher olduğunu görürsün. Tek kişiyle konuşmuyoruz çevre ile de konuşuyoruz. Herkesle bir fikir alışverişi yapıyoruz, ne olur ne gider. Biz bu saatten sonra diyoruz ki; 'CHP'de köy kökenli sistemin başlaması gerekiyor' diyoruz. Biz özellikle ve özellikle bu sistemi gerçekleştireceğiz. Buradan artık yola çıkacağız ben il başkanı olursam köy kökenli arkadaşlarımı yönetim kuruluna davet edeceğim. Programlarını orada yaptırıp bütün çalışmaları yapıp örgütün bütün çalışmalarını orada yapacağım. Her ay rapor isteyeceğiz köylerden ne olduğu ile ilgili, Ereğli ve Devrek'te böyle olacak. Benim il başkanlığı sisteminde en büyük hayallerimden biridir. Bunun meyvelerini Çaycuma'dan alıyoruz. Yani Çaycuma'da ne oluyor, Merkez ve Saltukova bizdeydi. Önceden Nebioğlu da bizdeydi. Şimdi bir de orada ekip olmak birlik beraberlik olmak. Birde bunu tutmamız önemli."