Zonguldak Diyabet ve Kronik Hastalar Derneği tarafından diyabet konulu bilgilendirme semineri düzenlendi. Zonguldak Belediyesi nikah salonunda gerçekleştirilen seminere, Bülent Ecevit Üniversitesi obezite ve diyabet Merkezi müdürü Prof Dr Taner bayraktaroğlu konuşmacı olarak katıldı.
Zonguldak diyabet ve kronik hastalar Derneğ başkanı Çetin Terzioğlu yaptığı açıklamada, dernek olarak ara wordpress eğitim seminerlerine tekrar başladıklarını ve bundan sonra sık sık bu tarz eğitim seminerlerini düzenleyeceklerini ifade etti. Dernek olarak diyabetlilerin eğitimine çok önem verdiklerini ifade eden Çetin Terzioğlu, "seminerimize katılan diyabetliler, egzersiz, beslenme ve ilaç kullanma konularında bilgi sahibi oluyorlar. Bu eğitimler bizlere yol gösterici oluyor. bundan sonra bu tür eğitim seminerleri sık sık düzenleyeceğiz" ifadesini kullandı.

Seminere katılanların tansiyon ve beden kitle indeksi kontrol edildi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi obezite ve diyabet Merkezi müdürü profesör doktor Taner Bayraktaroğlu katılımcılara diyabet tanısı ve tedavisi konularında bilgiler verdi.