Zonguldak Dernekler Federasyonu (ZONDEF) 4.Olağan Genel Kurul toplantısı iki başkan adayı ile gerçekleştirildi. Orhan Bayraklı ile Ziya Özcan'ın aday olduğu genel kurulda Genel Başkanlık görevini Ziya Özcan devraldı.

İstanbul-Esenler Adem Baştürk Kültür Merkezi'nde yapılan kongreye; 155 delegenin 118'inin katılımıyla gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığı'nı Kurucu Başkan Ali Rıza Kiremitçi yaptı. Kongreye; Zonguldak'tan, Bursa'dan Çorlu'dan, Silivri'den, Darıca'dan Pendik'ten ve İstanbul'un bir çok ilçesinden dernekler delegeleri ile katılım sağladı.

Kongre sonrası konuşan ZONDEF Genel Başkanı Ziya Özcan, şunları söyledi; "Kongreye katılım sağlayan kurucu başkanımız Ali Rıza Kiremitçi, KASTOB Genel Başkan Vekili Yaşar Saka, ZONDEF Genel Başkanı Gurbet Altay, ZONSİAD Genel Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, KARAKDER Başkanı Metin Kara, ZONSİAD Onursal Başkanı ve Yeniden Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Ece, Zonguldak Turizm Platformu Başkanı Muhammet Cüntay, AK Parti Esenler İlçe Gençlik Kolları Başkanı hemşerimiz Samet Eren, çok değerli dernek başkanlarımıza, saygıdeğer Zonguldaklı hemşerilerimize, başından sonuna kadar büyük emek veren Zonguldak sevdalısı gençlerimize, ilk günden bu güne saygı sevgi çerçevesinde sağduyulu bir şekilde süreci devam ettiren değerli başkanım Orhan Bayraklı'ya ve tabiki şahsıma bu görevi layık gören çok değerli Zonguldak sevdalılarına çok teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum. Zonguldaklılar için her açıdan son derece önemli ve bir o kadar da değerli olan yeni bir dönem, yeni bir başlangıç olan Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."