Ömer Ünal, gazetelerine yazı yazıp, Ömer Ünal'ın adaylığını engelleyeceğini düşünenlerin avuçlarını yalayacağını belirterek "Biz Filyos'ta bölgenin gelişmesi için ne gerekiyorsa onu yaparız. Birileri maddi olarak zora düşmüş, onlara kıyak geçilmesi için devlete kazık atılmasına müsaade mi edelim? Biz bunu yapmayız. Ömer Ünal'ın bu yüzden üzerine geliyorlar, gelsinler. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun" dedi.

Ömer Ünal, "Gazeteye yazmakla bir insanı lekeleyemezsiniz. Gazetenin biri bizim için yolsuz diyor. Ben yolsuzsam, demek ki onlar yollular. Görevi kötüye kullanmaktan ceza aldığımı yazıyorlar. Benim görevi kötüye kullanmaktan kesinleşmiş ceza aldığımı ispat etsinler, Belediye Başkanlığını bırakayım. Bu kadar iddialı konuşuyorum" şeklinde konuştu.
Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Filyos sahilinde bulunan ortağı olduğu 6 katlı binanın 2 katının kaçak olduğunu iddialarına yine sert bir dille cevap verdi. Ünal; "Binanın kaçak olduğunu ispat edene 10 bin lira vereceğim. Şu an yürüklükte olan bir imar affı var. Eğer bina kaçak olsaydı imar affından yararlanma fırsatımız da vardı" dedi.

Filyos Sahilinde faaliyet gösteren İsmail Recai Şanlı'ya ait otelin yıkım kararıyla ilgili konuşan Ömer Ünal, "İsmail Recai Şanlı kardeşimize biz rica ettik. 'Gel Filyos'a ufakta olsa bir şeyler yap' dedim. Filyos'ta insanlarımızı getirebileceğimiz, yemek yedirebileceğimiz yerimiz yok dedim. Kanunlara uygun olarak devletin kurumlarına projemizi onaylattık. Tasarruf hakkı da belediyeye verildi. Ondan sonra biz ihaleye çıktık. İsmail kardeşim gelip ihaleye girdi. Şimdi de imar barışından yararlandı. İsmail Recai Şanlı'nın oteliyle ilgili yasal hiçbir sorun kalmadı" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi