Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, basında yer alan "Devrek ilçesinde doktor açığı var" iddialarına yanıt verdi.

AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, son zamanlarda sürekli olarak Devrek Devlet Hastanesi ile ilgili yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. "Bugün için bakıldığında her hastanede doktor eksikliği vardır" diyen Milletvekili Özcan Ulupınar, ancak Devrek'te abartılı yazılan yazılar kadar olmadığını söyledi.

Milletvekili Ulupınar, şu an itibariyle hastanede 10 kadrolu uzman doktor olduğunu, bunların 2'sinin izinli olduğu için 8'inin görev yaptığını, diğer branşlarda da 5 uzman doktorun görevlendirmeyle çalıştığını ve hastanede 6 pratisyen hekimin de hizmet verdiğini kaydetti. Bunun yanında ilçede Halk Sağlığı bünyesinde bir aile hekimi uzmanı ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde de 16 hekimle beraber ilçede toplam 36 doktorun görev yaptığının bilgisini veren Ulupınar, "Basında geçen 76'ncı dönem kuralarında Devrek'e doktor istenmediği de gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

76'ncı dönem kurasının öne çekilen bir kura olduğunu ifade eden Ulupınar, diğer dönem kuralarına göre kuraya iştirak etmiş olan hekim sayısının yarı yarıya düşük olduğunu ve bu kuradan Zonguldak geneline sadece 2 hekimin geldiğini de sözlerine ekledi.

Ulupınar, önümüzdeki 77'nci dönem kuralarında da Devrek'in ihtiyaçlarının Sağlık Bakanlığına bildirildiğini ve Bakanlık yetkilileri ile sürekli olarak temas halinde olunduğunu ifade etti.

Ulupınar, "reform olmadı" diyenlerin geçmişi gözlerinin önüne getirdiklerinde nelerin değiştiğini, sabahlara kadar beklenen kuyrukların olmadığını, hasta istediği müddetçe her türlü müdahalenin yerinde yapılabildiğini ve bunları göz ardı ederek siyasi ilgisizlikten bahsetmenin biraz haksız eleştiri olduğunu dile getirdi.

Hiç kimsenin endişesinin de olmaması gerektiğini, iktidar olarak, bölge milletvekilleri olarak her zaman vatandaşla birlikte olduklarının vurgulayan Ulupınar, hizmet etmek için bu yola çıktıklarını, önceki siyaset gibi sadece seçimde değil her zaman ve her yerde milletin yanında bulunduklarını söyledi.

Ulupınar, popülizm peşinde olmadıklarını, millet için, ülke için çalıştıklarını, her türlü eleştiriye açık olduklarını ve hiç birini kulak ardı etmediklerini, aksine feyz alarak daha çok çalıştıklarını ifade ederek, haksız yere yapılan eleştiriler karşısında da üzüldüklerini sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi