Gazeteci, Şair ve Yazar İbrahim Tığ, son şiir kitabı "Sur ve Sır" için söyleşi ve imza günü düzenliyor.

Devrek türküleri dinletisi eşliğinde yapılacak söyleşi ve imza günü, 21 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 14.30'da Devrek Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

"Sur ve Sır", İbrahim Tığ'a, "2018 Kemal Özer Jüri Ödülü"nü kazandırdı.

İBRAHİM TIĞ KİMDİR?

13 Aralık 1970 Zonguldak'ın Devrek ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Devrek'te, yükseköğrenimini Dicle Üniversitesi'nde "mimar" olarak tamamladı. 1986 yılında başladığı yazın yaşamında şiirleri; Kıyı, Karşı, Gerçek Sanat, Aykırı Sanat, Milliyet Sanat, İnsancıl, Tay, Tan (Yugoslavya), Ortam (KKTC), Türkstar (Almanya), Ünlem, Damar, Eski Edebiyat, Biçem, Şehir, Sözcükler, Varlık, Yaklaşım, Evrensel, Berfin Bahar vb. sanat edebiyat dergilerinde yayınlandı. 2000'e Doğru Dergisi, Cumhuriyet ve Aydınlık (günlük) gazeteleri ile Anadolu Ajansı'nda muhabirlik yaptı. 1994 yılında Devrek'te, günlük Bölge Haber Gazetesi'ni kurdu ve halen bu gazetenin sahipliğini ve yazarlığını yapıyor. Sarı Basın Kartı sahibi olan Tığ, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN), Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (FIJ) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi. Devrekli Şair Rüştü Onur'un 12 Eylül 1940 tarihinde dostu Necati Cumalı'ya yazdığı mektubunda; "Ey benim mektuplarıyla huzur bulduğum ve avunduğum kardeşim. Şehir'de buluşacağız. Her ne pahasına olursa olsun Şehir çıkacak... Şehir, okuyucu kitlesinin karşısına yeni bir atmosferle çıkacak" diyordu. Ama Onur, ömrü yetmediği (22 yaşında öldü-2 Aralık 1942) için Şehir'i çıkartamamıştı. Rüştü Onur'un bu istemini vasiyet kabul eden İbrahim Tığ, dostları Fahrettin Koyuncu, Orhan Tüleylioğlu ile birlikte Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, Aralık 2004'den itibaren de Şehir Edebiyat Dergisi'ni çıkarıyor.

Eserleri: İlk Yaz Vurgunu (Şiir-1994), Neler Gizliyor Adın (Şiir-1998), Karabayır (Öykü-2005), Yitik Zaman Düşleri (Şiir-2006), Rüştü Onur, Yaşamı, Sanatı, Eserleri (Araştırma-2010), Rüştü Onur: Mektubun Avcumda (Mektup-2013), Rüştü Onur: Sanatı/Yaşamı ve Eserleri-2014, Sarıaylar (Şiir-2014), Rüştü Onur: Benim Şeker Yavrum (Araştırma-2015), Kiraz Aldım Dikmeden/Devrek Türküleri (Derleme-2017)

Devrek Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK) kuruculuğunun yanı sıra; Kızılay Devrek Şubesi, ADD Devrek Şubesi ve Türk Hava Kurumu (THK) gibi derneklerin de üyesi de olan İbrahim Tığ evli ve 2 çocuk babası.

Editör: Pusula Gazetesi