Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Zonguldak Merkeze bağlı Karaman beldesinde Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa; AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, İl Kadın Kolları Başkanı Züleyha Arıman, İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Terzi, partililer ve çok sayıda belde halkı katıldı. Kur'an tilaveti ile başlayan programda konuşmaların ardından Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan Karaman Belediye Başkan Adayı Servet Üstün, beldede belediye başkanı seçilmesi halinde yapılacak olan projeleri açıkladı. Karaman'da genç nüfus oranındaki düşüşe dikkat çeken Servet Üstün, "Zonguldak'ın giriş kapısı olan Karaman beldemizde klişe laflar değil, hizmet üretmeliyiz. Bizim bu icraata geçmemizin tek alternatifi güçlü partimiz ve Recep Tayip Erdoğan'ın arkasında almamız gerekiyor. Bizim yapacağımız projelerden Zonguldak'ın giriş kapısı olan beldemizde çok çalışmamız gerekiyor. Biz Karaman'ın içinde olduğumuz için bazı şeyleri göremiyoruz ama dışarıdan gelen misafirler çok daha iyi görüyor. Beldemizde yapılması gereken bazı işler ve bizim projelerimiz var. Projelerimizden biri tarım arazilerimizi canlandırmak adına bir gölet projemiz var" dedi.

ÜSTÜN: "TİCARİ GÖMLEĞİMİ ÇIKARTIP SİYASİ GÖMLEĞİMİ GİYDİM"

Beldede hayata geçireceği projeleri anlatan Servet Üstün, "Beldemize su getirmemiz lazım. Belediyemizin elektrik enerjisi kullanmadan her bahçeye su verdiğimiz zaman halkımız göç etmeden kurtulacaktır. Bulunduğumuz alan Pazar alanı, Pazar kurulduğu zaman müşterilerimizin araçlarını park edecek olanı yok. Bu alanı kapalı Pazar yeri alanına taşıyacağız ve bu alanı da sadece sosyal tesis ve park alanı olarak kullanacağız. İkinci projemiz nüfusumuzun azlığı, Zonguldak'ın nüfusunun fazla olması, yapılan yol nedeniyle Zonguldak'a 15 dakika uzaklıkta olmamızdan dolayı göç etmeye meyilli olan vatandaşları beldemizde tutmak için TOKİ yapmamız lazım. TOKİ yaptığımız zaman beldemizin nüfus artışını sağlamış olacağız. Biz şahsa değil halkımızın tamamına hizmet etmek için aday oldum. Karaman beldesine üniversitenin iki yıllık bir kampüsünü getirme hayalimiz var. 2009 yılındaki 2 bin 600 olan nüfusumuz, 2014 ve 2019 seçimlerine giderken 2 bin 100'e düşmüş. Neden bu insanlar Karaman'dan gitti? İnsanların tamamen yönetim zafiyetinden dolayı göçtüğünü biz biliyoruz. Bu projeleri yapmak için gece ve gündüz çalışacağız. Ticari gömleğimi çıkardım, siyasi gömleğimi giydim. Halkımızın hizmetinde gece-gündüz ailemle birlikte varım. Bazı kişilerin evlerinin önüne kadar parke düşenmiş ama bazı kişilerin evlerinin önünde çamur var. Biz hizmetlerimizi birey olarak değil hepsini halka arz edeceğiz. Hizmetkarınız olmaya geliyorum, desteğinizi bekliyorum" ifadelerini kullandı.

TÜRKMEN: "DERDİMİZ SİZE HİZMET EDİP DUANIZI ALMAK"

Tek amaçlarının hizmet etmek olduğu söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, "Karaman bölgesi gelişmeyi hak eden en iyi yerlerden bir tanesi. Karaman, Başkente giden yolun üzeri. Bakanlar geldiği zaman Karaman'da durur. AK Parti belediyeciliğini burada imar edecek olan kardeşimiz Servet Üstün'dür. Bizim hiç kimseyle bir derdiğimiz yok. Bizim derdimiz milletimize hizmet edip duasını alıp, cenneti kazanmak. Başka hiçbir gayemiz yoktur. Siz bu işi başarmışsınız. Sadece zaman bekliyoruz. İçinize hiç kimse fitne fesat sokmasın. Karaman'ın yüzünün ak olması gereken bir beldedir" dedi.

ÇAĞLAYAN: "KARAMAN, ZONGULDAK'IN ANKARA'YA AÇILAN KAPISI"

Karaman'nın Zonguldak'ın Ankara'ya açılan kapısı olduğunu belirten AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, "Belediye başkan adayımıza ve teşkilatımıza destek verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Karaman bizim için çok önemli. Karaman Zonguldak'ın merkezin ve merkez ilçenin Ankara'ya açılan kapısıdır. Bu kapıyı güzel bir hale getirmemiz lazım. Bu kapının Karaman'a yakışır hale gelmesi için çok çalışmamız lazım. Bütün Karaman halkını AK Parti'nin elçisi olmaya davet ediyorum. Bizim Karaman adayımız sizin evladınız. Servet Üstün'e sahip çıkmanızı rica ediyorum. Servet Üstün'ün arkasında AK Parti ve dünyaya meydan okuyan Recep Tayyip Erdoğan var" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi