AK Parti yerel seçim çalışmalarının tek merkezden yapılması konusunda parti il ve ilçe teşkilatlarını uyardı. Tanıtım ve propaganda faaliyetlerini teşkilatlar organize edecek.

AK Parti son Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan parti teşkilatlarından farklı sesler çıkmaması gerektiğine işaret ederek, "Eğer herkes kendine göre bir şey uydurmaya kalkarsa arkadaşlar bunun adı kakofoni olur. Biz biliyorsunuz şimdi ortaya tamamen öyle bir orkestra çıkaralım ki bu böyle olmasın, tam aksine burada bir senfoni olsun. AK Parti zaten böyle bir senfoninin kurucusudur ve burada dinlendirici bir yapı vardır, anlayış vardır. İnşallah bunu bizim belediyeciliğimizde de alt yapıyla, üst yapıyla her tarafa yayma şansını yakalayacağız. Bugüne kadar yakaladık, bundan sonra da yakalayacağız" diye konuşmuştu.

Basına kapalı devam eden toplantıda da AK Parti yönetimi, il başkanlarına Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda yerel seçim çalışmalarının tek merkezden yönlendirilmesi konusunda bilgi verdi. Genel Merkezin koordinasyonu çerçevesinde il ve ilçe teşkilatları yerel seçim çalışmalarını organize edecek. Ev, sokak toplantıları miting, salon toplantıları, tanıtım ve salon toplantıları gibi etkinlikleri parti teşkilatları düzenleyecek. İl yönetiminin bilgisi olmadan belediye başkanları, belediye başkan adayları ve milletvekilleri kendilerine göre organizasyon yapıp etkinlikler düzenleyemeyecekler. Bu arada AK Parti aday belirleme sürecini MHP ile yapılan İttifak görüşmelerini de dikkate alarak bu ayın sonunda tamamlamayı hedefliyor. AK Parti aday belirleme sürecini tamamladıktan sonra bütün enerjisi ile sahaya yönelecek. Belediye başkan adayları ile tam saha press yapacak olan AK Parti, kapı kapı gezerek girilmedik ev bırakmayacak" dedi.

Başkan Erdoğan'ın da şubat ayının sonunda meydanlara inerek mitinglere başlaması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi