Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Aralık ayı 4'üncü Birleşimi Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında gerçekleştirildi. Birleşim toplantısı yoklama ve bir önceki birleşim toplantısının tutanak özetinin okunup onaylanmasıyla başladı.

Mecliste bulunan 2 gündem maddesi komisyonlardan geldiği şekliyle onaylandı. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Üye Burhanettin Çakır, gündem dışı söz alarak tren saatleri ve köylerde yeterince çöp konteynırı olmadığını ifade etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, 4000 km yakın yol ağında çöp toplamaya çalıştıklarını belirterek "Eğer burada inisiyatifi tamamen halka bırakırsak bu işi bir sistem haline getiremezsek biz bu işi asla yetişip bitiremeyiz. Bakın sürekli bu noktada rahatlığa doğru gidiş var, herkes evinin önüne çöp konteynırı istiyor, o zaman gerçekten işimiz zor" dedi.

"4000 KM YAKIN YOL AĞINDA ÇÖP TOPLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Meclis Başkanı Necdet Karaveli ise çöp toplama konusunda bazı noktalara yetişemediklerini belirterek şöyle konuştu; "Çöp toplama olayında zaman zaman aksadığımız gerçek. Sizin de malumunuz 4000 km yakın yol ağında, çöp toplamaya çalışıyoruz. Eğer burada inisiyatifi tamamen halka bırakırsak bu işi bir sistem haline getiremezsek biz bu işi asla yetişip bitiremeyiz. Bakın sürekli bu noktada rahatlığa doğru gidiş var, herkes evinin önüne çöp konteynırı istiyor, o zaman gerçekten söylüyorum: bu noktada çok zorlanırız, bu çöpleri toplayamayız. Belli noktalarda, köyün belli kesimlerine bizim çöp konteynırlarını netlememiz lazım. Burada muhtarımız ya da ihtiyar heyetimiz bu işi bir sisteme bağlamak zorunda. Ondan sonra çöp noktasında bir problem oluyorsa biz yardım edelim. Ama dediğim gibi bir köyde 7 tane çöp konteynırı olması gerekirken biz bunu 17 yaparsak gerçekten biz bunun içinden çıkamayız. Çünkü idare olarak biz bunu bedelsiz yapıyoruz. Katı atık bedeli almıyoruz. Başka vatandaştan bir para talep etmiyoruz. Ama yapmaya çalışıyoruz ve Türkiye'de ilk uygulamayı yapan özel idare biziz. Bunu da iyi yaptığımızı düşünüyoruz aksamalara rağmen. Bu noktada bütün arkadaşlarımızdan ve bütün muhtarlarımdan şu ricada bulunuyorum bakın şu işi sistematik hale oturtalım eğer o noktadan sonra bir aksama oluyorsa sorumlusu biziz. Ama biz köylerde çöp konteynırlarını verirsek gerçekten bu işin içinden çıkamayız. Tren konusunda ise Vekillerim ve valim ile görüşeceğim."

Editör: Pusula Gazetesi