E-ticaret günümüzde internet üzerinden, modern dünyanın getirilerine uyan bir sistem olarak kullanılmaktadır. Ticaret sisteminin büyüyerek internet ortamına taşınmasıyla birlikte birçok kişiye ulaşma imkanı bulan kişiler, bu sistemi doğru kullandıkları takdirde oldukça başarılı olmaktadır. E-ticaret sitesi açmak isteyen kişiler için de hazır e-ticaret paketleri ve açık kaynak e-ticaret paketleri bulunmaktadır. Bu paketler kendi içlerinde farklı yapılara sahiptir.

Hazır E-ticaret Paketleri

E-ticaret sitesi kurmayan ve site içerisinde teknik işlerle ilgilenmeden sadece işe odaklanmak isteyerek, e-ticaret yapmak isteyen kişiler için kurulmuş paketlerdir. Hazır e-ticaret paketleri kurulumu ve kullanımı kolay olan paketlerdir. Herhangi bir tasarım ve kodlama işlemlerine ekstra gerek duymadan, satılmaktadır. Güvenliğin önemli olduğu e-ticaret sitelerinde hazır e-ticaret paketleri veri güvenliğini üst düzeyde sağlamaktadır.

Açık Kaynak E-ticaret Paketleri

E ticaret sitesinin yazılımı içerisinde her aşamanın açık kaynak kodlar ile yazıldığı sistemlere açık kaynak e-ticaret sistemleri denir. Bu sistemler yazılımından, kullanıcıya sunumuna kadar her aşaması paket şeklinde hazırlanmaktadır. Tasarım konusunda oldukça zengin olarak sunulan açık kaynak e-ticaret paketleri dünya üzerinde en fazla kullanıcı olan sistemlerden biridir. Ancak açık kaynak kod olması nedeniyle avantajları olması kadar dezavantajları da bulunmaktadır.

Paketlerin Karşılaştırılması

Hazır e-ticaret paketleri güvenlik sistemleri üzerine kurulmaktadır. Veri güvenliği hazır e-ticaret paketleri için önemli bir olgudur. Ancak açık kaynak e-ticaret paketleri içerisinde açık kaynak kod nedeniyle güvenlik açıkları bulunabilmektedir.

Sanal POS ve ödeme hizmetleri, hazır e-ticaret paketleri içerisinde bankalar tarafından kolay bir şekilde hizmet alabilecekken, açık kaynak kod e-ticaret paketleri için bankalar bu hizmeti vermeyi tercih etmez.

Hazır e-ticaret paketleri SEO uyumuna uygun yapıda hazırlanan e-ticaret siteleri ile Google da üst sıralara çıkabilirsiniz. Hazır e-ticaret paketleri açık kaynak kodlu e-ticaret yazılımlarına göre kurulum ve kullanım açısından da daha kolaydır. Hazır e-ticaret paketlerinde teknik bir kurulumla çok fazla uğraşılmaz. Tüm özellikler paketle beraber hazır olarak gelir geriye sadece ürün eklemek ve tasarımsal olarak düzenleme yapmak kalır. Tüm bu kolaylıkları ve güvenlik avantajını düşününce e-ticarete hazır paketle başlamak en doğrusu olacaktır.

Online pazar yerine uyumluluk açısından hazır e-ticaret paketleri daha fazla kullanılmaktadır.

Editör: Pusula Gazetesi