Daha güvenilir, kontrol edilebilir ve sağlıklı üretim süreçleri için siz de her bir hayvanınızı Gıda ve Tarım Bakanlığı kayıtlarına kaydedin.

Kaliteli Kulak Küpeleri ile Üretimde Farklı Olun

Türkiye'nin en önemli gelir kaynaklarından biri olan hayvancılıkta kulak küpesi uygulaması büyük bir yere sahiptir. Üretim sırasında hayvanların ne kadar süre verimli olduklarının kontrolünde de fayda sağlayan küpeleme işlemi, çok sayıda hayvana sahip işletmelerde günlük sayım işleminin de kolay hale gelmesini sağlar. Siz de kontrollü, güvenilir ve sağlıklı bir üretim süreci deneyimlemek istiyorsanız, küpeleme işlemine önem vermelisiniz.

1 - Hayvan Kulak Küpesi Nasıl Alınır?

Hayvan hastalıklarının kontrolünde önemli bir yere sahip olan kulak küpeleri nasıl alınır? Gıda ve Tarım Bakanlığı tarafından verilen özel bir seri numara ile yapılan bu uygulamaya İl ya da ilçe müdürlükleri üzerinden başvurmak mümkündür. Türkiye'de uygulanan küpeleme işlemi hayvanların kontrolünde büyük bir olanak sağlarken, üretimin de kontrollü olmasını sağlar.

2 - Küpesi Düşen Hayvanlar İçin Kulak Küpeleri Nasıl Alınır?

Küpesi düşen hayvanlar için en fazla 30 gün içerisinde bildirim yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde küpesiz bir hayvanın yeniden numaralandırılması gerekmektedir. İl ya da ilçe müdürlükleri tarafından yapılan yeniden numara verme işleminin ardından, üretici yeni bir küpe üretilmesi için hayvan küpe firmaları ile görüşerek üretime ve uygulamaya geçebilir. Böylece daha önce devlet kayıtlarında yer alan hayvan, kayıt dışı olmaktan kurtulur.

3 - Hayvan Küpe Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Hayvan küpe sorgulama kime ait olduğu belli olmayan küpeli bir hayvanın sahibinin tespitinde sıklıkla kullanılmaktadır. Başıboş bulunan bir hayvanın sahibinin bulunmasında kullanılan sorgulama işlemi için Gıda ve Tarım Bakanlığı sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca e-devlet üzerinden de hayvan kulak küpeleri sorgulama işlemi yapılabilmektedir.

4 - Hayvan Kulak Küpesi Fiyatları Ne Kadar?

Hayvan küpe firmaları arasında lider konumdaki Küpsan Hayvancılık ve Tarım ürünleri firması ile siz de kaliteli ürünlere uygun fiyatlara ulaşabilirsiniz. Büyükbaş küpe fiyatları ve küçükbaş küpe fiyatları birbirinden farklı olmakla birlikte, satın alınan sayıya göre de özel fiyat talebinde bulunmak mümkündür. Siz de Küpsan resmi web sayfası üzerinden iletişim bilgilerini edinebilir ve size özel fiyat talebinde bulunabilirsiniz.

5 - Hayvan Küpe Firmaları Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hayvan kulak küpeleri kullanmak kadar doğru küpe firmasını tercih etmek de önemlidir. Kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler üreten bir küpe firması ile çalışmak size ve hayvanlarınıza avantaj sağlayacaktır. Küpeleme konusunda doğru firma ile çalıştığınızı gösteren bazı ipuçları bulunmaktadır. İşte, Küpsan gibi kaliteli hizmet veren hayvan küpeleri firmaları özellikleri:

  • Doğru üretici firma, ürünlerini zamanında teslim eder.
  • Hayvancılık yapan kişiye ulaşan ürün ile site üzerinde yer alan bilgiler birbiri ile uyumludur. Güvenilir ve kaliteli küpe üretimi yapar.
  • İletişim konusunda başarılıdır.
  • Kaliteli hizmet verirken, sağlam üretim yapar.