CHP Çaycuma İlçe Başkanlıği'nin refarandum programları kapsaminda emekli general ve albaylar Çaycuma merkez, Perşembe, Nebioğlu ve Karapınar Beldesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

'Hayır Konvoyu' bünyesinde hareket eden Balyoz ve Ergenekon davalarınin mağduru Emekli Tüm General Ahmet Yavuz , Emekli Koramiral Atilla Kezek, Emekli Tüm Amiral Fikret Güneş, Emekli Deniz Kurmay Albay Bora Serter, Emekli Tüm Amiral Semih Çeti, Emekli Koramiral Atilla Kıyat, Tegmen Mehmet Ali Çelebi Çaycuma Nihat Kantarcı Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret ederek Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile makamında bir araya geldi. Hayir Konvoyu Sözcüsü Fikret Güneş açıklamasında ;" Fetö Teror örgutünün 2010 referandum sonucu asker üzerinde oynadığı Balyoz ve Ergenekon kumpas davaları sonucu mağdur edilmiş arkadaşlarımızla ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak amaçlı halkimiza neden 'hayir' dememiz gerekliliğini anlatmaya çalışıyoruz"dedi.

Persembe Beldesi'ni ziyaret eden "Hayir konvoyu"nu Belediye Başkanı İsmail İnam ve CHP Belde Başkanı İsmail Hakkı Durdu karşıladı. Burada halkla bulusup esnaf ziyareti ve kahve toplantilari duzenlendi.
"Hayir Konvoyu" nun bir sonraki durağı Nebioglu Beldesi oldu. Burada Belde Başkanı Sezgin Ergün
ve beldeden sorumlu İlçe Sekreteri Yüksel Ermiş tarafindan karsılanan konvoy belde binasinda halkla bulustu. Konvoy son olarak Karapınar Beldesi'ne geçerek Belediye Baskani Ahmet Aydın ve Belde Baskani Kadir Kahveci ve partililer ile birlikte vatandaslara referamdumda degistirimek istenen maddeler hakkinda bilgi verdi.

Programa; Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, önceki dönem Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, yönetim kurulu üyeleri kadin ve gençlik kollari üyeleride eşlik etti.
İlçe Başkanı Tuncay Akyol yapmiş olduğu açıklamada şunları söyledi; "Çaycuma'da bugün FETÖ teror örgutunun kurdugu Balyoz ve Ergenekon kumpasları magduru emekli paşalarımızin ile kendi imkamlariyla olusturduklari "Hayır Konvoyu"nu misafir ederek halkımızla buluşturduk. Anayasa değişikliği maddelerinin referandum kampanyasi dogrultusunda neden Hayir dememimiz gerektigini İlçe merkezi ve beldelerimizde yaptığımız çalismalarla anlatmaya calıştik. Komutanlarimiz tek tek vatandaslarimizin konuyla ilgili sorularini yanitladilar. Söz konusu vatansa gerisi teferuat diyerek halkımızı bilgilendirmeyi kendilerine görev edinmiş konvoy üyeleri tüm komutanlarıma Milletvekilimiz Şerafettin Turpçu, Çaycuma Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapinar Belediye Başkanımız Ahmet Aydin'a bugünkü çalışmamızda bizimle beraber olan İl Başkanımız Ahmet Altun'a, önceki donem Milletvekilimiz Ali İhsan Köktürk'e referandum kampanyasi sürecinde bizimle beraber olacak önceki dönem İlçe başkanları vd tüm birimlerimize İlçe Başkanlığımız adina teşekkür ediyorum. CHP tek vücut olmuş referandum calişmalarina devam etmektedir".

Editör: Pusula Gazetesi