Misli.com 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakpor maddi-manevi yaşadığı zorlukların ardından bütün bir sezon boyunca bir türlü istediği patlamayı yapamadı.

Sezon öncesinde parasızlıktan istenilen kadro kurulamadı. Teknik Direktör Mustafa Dalcı yeni sezon kamp çalışmalarına Kızılcahamam'da 6 futbolcu ile başladı, hazırlık maçı bile yapmadan takım kendini ligde buldu.

Ligin 10'ncu haftasında Teknik Direktör Mustafa Dalcı Ankaragücü ile anlaştı, yerine Zonguldakspor'da son 4 yıl kondisyoner antrenörü olan Barış Şeref Teknik Sorumlu olarak geldi.

Maddi-manevi sorunlar ve sıkıntılar bir türlü bitmek bilmedi, yönetim çaresiz kaldı, teknik heyetin elin kolu bağlandı, futbolcular zaman zaman parasız gezdi, maçlara çıktı.

Ancak ne yönetim, ne teknik heyet ne de futbolcular pes etmedi, hiç sorunu bahane görmedi.

Yönetim sağdan buldu, soldan buldu, en azından futbolcuların primlerini ödemeye çalıştı, futbolcular iyi niyetle her maçta terinin son damlasına kadar yetenekleri elverdiği sürece mücadele etti, maç sonunda formasını terletti. Kazandı, kaybetti. Ama mücadele etti.

Sezonun son maçı olan Afyonspor maçında kümede kalmak için 1 puan yeterliydi. Teknik heyet ve futbolcular çıktı gereğini yaptı, 1 puan değil 3 puan alıp hak ederek kümede kaldı. Maç sonunda büyük coşku yaşadılar, haklı olarak sevindiler. Çünkü Zonguldakspor'u zor şartlarda kümede bıraktılar.

"HAYIRDIR, ŞAMPİYONLU OLDUNUZ?"

Camianın büyük bir bölümü yönetimi, özellikle teknik heyet ve futbolcuları kutladı, tebrik etti.

Ancak küçük bir azınlık ise "Hayırdır şampiyon mu oldunuz, böyle seviniyorsunuz?" eleştirileri yapmaktan da geri kalmadılar.

KÜMEDE KALMAK BAZEN ŞAMPİYONLUK KADAR DEĞERLİDİR

Zonguldakspor yıllardır maddi-manevi zorluklar yaşıyor. Zonguldakspor, Zonguldak'ın aynası, yüzü, sevinci, hüznü, kaderidir. Koca bir şehir kötü bir süreç yaşıyor. Ama bu süreçte yok olup gitmiyorsa o şehrin takımı Zonguldakspor'un Başkanını, yönetimini, Teknik heyetini ve futbolcularına teşekkür etme nezaketi çok görmemek lazım. Ne büyük bütçeli takımlar, koca koca şehirler patır patır küme düşüyor, acı yaşıyor.

Bu acıyı bize yaşatmayan Zonguldakspor Başkanına, yönetimine, teknik heyetine ve futbolcusuna tek tek teşekkürler. Artık birlik ve beraberlik içinde önümüzdeki sezonlara bakacağız!