Türkiye dahil dünyanın her yerinde profesyonel ve amatör kulüpler alt yapıdan futbolcu yetiştirerek A takıma yeni yıldızlar kazandırmayı hedefler. Bu Zonguldakspor'da da böyle.

Zonguldakspor Altyapısında Eşref Aktay, Nihat Ürer, Selahattin Turan, Resul Kumaş ve nice alt yapı sorumluları geldi geçti. Bu antrenörlerin devamında ise yine Zonguldakspor'un alt yapısından yetişen, futbolu iyi bilen Gökhan Konmuş birkaç yıldır kırmızı-lacivertli ekibin alt yapısından sorumlu. Konmuş'un da hedefi A takıma yeni yıldızlar kazandırmak. Konmuş'un ekibinde Beden eğitimi öğretmeni Oğuzhan Akman gibi, Metin Aydın gibi, Muhammet Şaffak, Sadettin Birinci, Metin Nezor var. Konmuş tüm bu ekibi ile gerek Gelişim ligi gerek yaş grupları gerekse Yaz Futbol Okulu ile imkanları ölçüsünde yeni yıldız adaylarını eğitip A Takımı hedef göstermek. Özellikle son dönemlerde Oğuzhan Akman'ın gösterdiği çaba dikkatlerden kaçmıyor. Teknolojiyi kullanarak futbolculara eğitim vermenin yollarını arıyor, destek istiyor, yaratıcı kimliği ile alt yapıya bir şeyler katmaya çalışıyor. Muhammet Şaffak da öyle, Metin Aydın da öyle, Sadettin Birinci de öyle.

PEKİ SENİN BİZİMLE 'NEZOR'UN VAR METİN HOCA

Ancak Alt yapı antrenörlerinden Metin Nezor'un derdi tasası basın mensupları. Geçtiğimiz hafta içinde kulüp binası önünde basın mensuplarına karşı alaycı davranışlarının yanı sıra bugün Fener sahasında gerçekleştirilen idmanda Halkın Sesi Gazetesi Muhabiri Emre Can Bayram'a karşı sergilediği tutum ise tam bir skandal.

Fotoğraf çekmek için Antrenör Metin Aydın'dan sahaya girmek için izin almasına rağmen, Metin Nezor'un, Emre Can Bayram'ın yanına gelerek "İçeri geremezsin. Kimden izin aldın. Çık dışarı" şeklindeki çirkin yaklaşımı, Metin Nezor'un bazı basın mensuplarına karşı önyargılı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

YÖNETİMİN DİKKATİNE

Alt yapı sorumlusu Gökhan Konmuş gecesini gündüzüne katarak ekibi ile birlikte yoğun bir çaba içine girerek futbolcu yetiştirmeye, alt yapıyı geliştirip bir adım daha öteye götürme çabısı içine girerken, Metin Nezor'un basın mensupları ile uğraşması, işine olan konsantresini azaltıyor. Başta Kulüp Başkanı Süleyman Caner ve yönetiminin Mezin Nezor'u uyarıp dikkatini çekeceğine olan inancımız sonsuz. TÜFAD Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal'ın da, Metin Nezor'a belki futbol konusunda değil ama iletişim konusunda bir iki teknik-taktik verir diye düşünüyoruz.

SENDEN TRİPLER DEĞİL, YENİ YILDIZLAR BEKİLİYORUZ

Metin Nezor geçmişte Zonguldakspor'un formasını giydi. Başarılı bir futbolcu geçmişi var. Hadi Metin Hoca. Sen de başarırsın. Turan Altuntaş'ı, Hakan Sağlam'ı, Abdulkadir Kalyoncu'yu örnek al kendine. Oraya kadar gitmene gerek yok aslında. Hemen yanında Gökhan Konmuş var, Oğuzhan Akman var, Muhammet Şaffak var, Sadettin Birinci var. Onlar ne yapıyorsa onu yap yeter.

Olacak ha gayret. Ama işine konsantre ol. Bırak basın mensupları da işini yapsın. Merak etme onlar senden daha iyi Zonguldaksporlu. Zonguldaksporluluk tepeden kamera çekip-çekmemekle olmaz. Bir gün belki sen de anlarsın nasıl Zonguldakspor'a katkı verilir, destek olunur.

Editör: Pusula Gazetesi