Gazeteci Adnan Küçükvar, İnanış Gazetesi'ndeki köşe yazısında yeni hastanenin otopark sorununu işleri.

İŞTE O YAZI:

Zonguldak'ta 'Hastane' yapım işi 'yılan hikayesine' dönmüştü. Tarihçesine girmiyorum.

Yangından mal kaçırır gibi getirdi SSK Lojmanlarının solduğu yere çaktılar hastaneyi.

Atatürk Devlet Hastanesi adı altında yapılan hastane yeri; insan, araç ve bina yoğunluğu açısından kalabalık bir yer.

Bu gün ulaşım sorunu yaşandığı için Zonguldak Valisi 'Sanal' proje üretmeye çalışıyor ve 'Mithatpaşa tünelinden hastaneye bir kol çıkartılsın' diyor. Aslında olacak bir şey değil. Elbette 'Dalga' geçmiyor. Kim bilir, belki de bu hastane yerini belirleyen 'Güçlere' neden bu 'Ulaşım' işini düşünmediniz?' demek istiyordur.

Şehri ikiye bölen dere için de 'Soğuksu tarafından liman arkasına kanal ile taşınmalı' diyor ya? Belki de, şehrin 'seçilmişlerine 'derenin ıslahını yaptırsanıza kardeşim' demek istiyordur.

Karşılığında tabii ki milletvekilinden, 'Sarı kart' mahiyetinde 'Bürokrat geçicidir' açıklamasını aldı.

Zonguldak'ta böylece 'Seçilmişler ve atanmışlar' arasında 'Mektupla öğretim' dönemi başladı. Yani, basın yoluyla 'Mektuplaşmak' dönemi.

Neyse, konumuza dönelim.

Atatürk Devlet Hastanesi inşaatı tam gaz gidiyor. Ancak, geçtiğimiz hafta, 'Rezalet' sayılacak bir gelişmeye tanık olduk.

Atatürk Devlet Hastanesi , eski SSK lojmanlarının olduğu yere 'Alel-acele' sıkıştırılırken, 'Otopark' sorunu unutulmuş. 1970 yılında yapılmış ve bina ömrünü tamamlamış SSK hastanesi yerine, 55 bin m2 alan üzerinde yapılacak hastane inşaatına 2015'de başlandı. İnşaat bir aralar durduruldu. Alternatif yerler yine tartışıldı. Yine eski yerde karar kılındı.

İnşaat hızlandı. Ulaşım derdi bir tarafa itildi. Daha önemli sorun çıktı. 'Otopark sorunu'.

400 yataklı hastane ile ilgili 'Otopark' arayışları başladı. Siyasetçiler, hastane bitmeden otopark yaratıp, 'Rezalet'in uluslararası olmaması için gayret ediyor. Bürokrat, ortadan kaldırılacak iki okul için 'Hızlandırma' çalışması yapıyor. Ancak, biri taşımalı öğrenci barındırıyor(Kız Meslek Lisesi) diğeri kendi öğrencisini(Yayla Okulu) Yayla da 1080 öğrenci, 50 öğretmen,2 personel var. Kız meslekte ise 740 öğrenci, 67 personel, 5 personel.

Zaten işi 'Laf olsun' diye yada 'İş olsun' diye yaparsanız, işte böyle iki ayağınız bir pabuca girer.

Bu hastane işi daha çok su kaldıracağa benzer. 'Benzer' değil, kaldıracak.

Zonguldak'ta 'Araç-insan ve bina yoğunluğu' yaratmayacak, hastane yapımı için onca yer varken, getirir eski hastane yanına sıkıştırırsanız, olacağı bu olur.

Fotoğraf: Zonguldak Nostalji

Editör: Pusula Gazetesi