Ereğli Echomar Hastanesi sahibi Alp Demir Zorlu'nun, Avukat Yılmaz Efe'ye ilgili, hiçbir doktora tedavi olamayacağına ilişkin talimat verdiği iddiası ortalığı karıştırdı.
Ereğlili Avukat Yılmaz Efe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
"Hepinizin bildiği gibi Zonguldak ili, Kdz Ereğli ilçesinde uzun süredir serbest avukatlık yapmakta , gerek ilimizde ve gerekse de İstanbul'da olmak üzere yoğun olarak da iş davalarına bakmaktayım.
Mesleğim uyarınca, işçi-emekçi kardeşlerimizin haklarını korumak ve savunmak adına bir çok değişik kuruma dava açma mecburiyeti gerekmektedir.
Bunlardan birisi de Kdz Ereğli İlçesi'nde faaliyet gösteren Echomar Hastanesi, ticari ismi ile Uğur Sağlık Hizmetleri A.Ş.'dir.
Yüksek tansiyon rahatsızlığım sebebiyle, Echomar Hastanesi'nde çalışmakta olan, ilimizin ve ilçemizin en büyük değerlerinden, Sayın Doçent Dr. Mehmet YAMAN'a tedavi olmaktayım.
18.05.2019 tarihinde, kontrol amaçlı olarak Echomar Hastanesi'nden 11:45'e randevu aldım. Belirttiğim saatte Echomar Hastanesi'nin 1. katında bulunan hasta kayıt birimine başvurduğumda , görevli çalışan "DOSYAMDA , HASTANENİN SAHİBİ OLAN DR. ALP DEMİR ZORLU'NUN , BU HASTANEDE HİÇBİR DOKTORA TEDAVİ OLAMAYACAĞIMA DAİR BİZZAT EMİR VE TALİMATI OLDUĞUNU" söyleyerek tedavi ve kontrol talebimi kabul edemeyeceklerini söylemiştir.
Bir ticarethane'den ziyade , bir sağlık kurumu işlettiğini , YAŞAM HAKKININ TÜM CANLILARIN EN KUTSAL HAKKI OLDUĞUNU her an hatırlaması gereken ve kendisi de bir doktor olan Sayın Alp Demir ZORLU'nun , sırf hastanelerinden çıkardıkları işçilerin işçilik davalarını üstlendiğim ve davalarını kazandığımız için göstermiş olduğu bu olumsuz davranışı, bir Kdz Ereğli'li olarak, bu kentte doğmuş, büyümüş, bu kente hizmet eden, işçi-emekçi avukatı olarak beni ve ailemi derinden üzmüştür.
YÜKSEK TANSİYON RAHATSIZLIĞIM İLE İLGİLİ OLARAK YAŞAYABİLECEĞİM TÜM SAĞLIK PROBLEMLERİNDEN , TEDAVİ OLMAMI YASAKLAYAN ECHOMAR HASTANESİ'NİN SAHİBİ DR. ALP DEMİR ZORLU SORUMLUDUR."

Editör: Pusula Gazetesi