İnanış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan Küçükvar, 'Kulis' adlı köşesinde sosyal demokrat bir muhalefet partili ismin (CHP Belediye Meclis Üyesi) WhatsApp hattı üzerinden oluşturulan grup içinde, 'Falanca gazeteci, bizim destekçimizdir. Destek olalım' şeklinde mesaj attığını yazdı.
İşte Adnan Küçükvar'ın o yazısı:
"Ben olaya kendi 'Kapsama' alanım çerçevesinden bakacağım. Medya açısından.
Bazılarını 'Direkt' bazılarını 'İma' edip, 'Akçeli' işler konusunda uyarıyorum. Ancak, gördüğüm, 'Alışkanlıkların huy edinilmesi' paralelinde devam ediyor. Elbette bu günün işi değil bu. 'Huy' olmaktan çıkıp, 'adet' ve 'Gelenek' halini almış... 'Harçlık-sakal-cukka' olayı "Arap'ın yalellimi" olmuş uzamış.
Geçenlerde bir 'Medya' mensubu 'Başkan bana para teklif etti' diye yazmıştı. Ardından başka bir medya meczubu 'Bende isterem' diye karikatürize etmişti gelişmeyi.
Ardından, piyasadaki 'Hötgillerden' biri, 'Sipariş' yazı ile kendisinin desteklenmesini 'Pazarlık usulü' piyasaya çıkartmıştı.
Olayın 'Okuyucu' açısından 'Vahametini' anlıyorsunuz değil mi? Okuyucunun kafası allak-bullak. Her habere 'Bu kaç akçelik haber' diye geçiriyor kafasından.
Bendeniz, 'Kız Meslek Lisesi-Otopark ve Yeni Hastane kaç lira' incelemesine üç gün uğraştım. MAKZON ile ilgili dosya hazırlayıp, insanların doğru bilgilenmesi için yorumlar yapıyorum. İki konuda da olaya 'Akçeli' bakan taraflar gönül koyuyor, bana gazel okuyor. Yani 'Risk' alıyorum.
Velhasıl-ı, Mutluluğu, 'Yöre insanının yaşam kalitesinin artmasında' görüyorum. Siyasetçiye de(İktidar/muhalefet) bu açıdan bakıyorum.
Lavuar Alanı, Liman içi, Dere temizliği projelerini destekliyorum. Ancak, yirmi yıldır iktidarda olan AK Parti'nin, neden bu hizmetler için AK Partili Belediye Başkanını beklediğini eleştiriyorum.
Zonguldak'taki bazı muhalefet partilileri de, 'Her işi siyasete alet etmeleri için' eleştiriyorum. Yaptıkları, iktidarı eleştirmek için 'Doğru bilgi ile ikna' ötesi, 'Siyasi salvolar' ile sıkıştırma...
MAKZON ve Kız Meslek Lisesi olayında 'Dar bölge/ana muhalefet' kullanılıyor.
Bir de... Muhalefetin iktidarı sürekli eleştirdiği konulardan biri 'Yandaş medya'. İktidarın 'Yandaş Medya' oluşturup, olayları çarpıtması konu ediliyor ya!..
Geçtiğimiz hafta, Zonguldak'ta Ana muhalefet Partili bir ilgili/yetkili, WhatsApp hattı üzerinden oluşturulan grup içinde, 'Falanca gazeteci, bizim destekçimizdir. Destek olalım' benzeri bir not yaymış.
Ne oldu şimdi!.. Oldu mu yani?
İktidarı 'Yandaş Medya' yaratmakla suçlarken, bu yapılan 'Sosyal demokratlık mı?'
Bu yapılanın, "Aile içi üç şirket kurup, belediyeden ihale almaktan farkı var mı?
Filmi başa saralım mı?
'Ödediği vergi kadar yatırım alamayış', 'Yiğitlerin değil, sorunların harman olması' boşuna değil bu şehirde. Toplum katmanlarını oluşturanların çoğu, bu vebal içinde..."