31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimleri kazanan CHP’li Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, meclis üyelerini toplayarak ilk birleşimi gerçekleştirdi. CHP Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan’da, Kozlu Belediye Meclisi’nin Nisan/2024 dönemi ilk birleşime katıldı.

Sahil yolunda kaza: Takla attı, karşı şeride geçti, aydınlatma direğine çarptı Sahil yolunda kaza: Takla attı, karşı şeride geçti, aydınlatma direğine çarptı

DÖKMECİ: “MECLİSE HALKIMIZI DA DAVET EDECEĞİZ”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan meclisin açılışında konuşan Başkan Altuğ Dökmeci, “Hepimize hayırlı olsun. Bir aksilik olmazsa 5 yıl beraberiz. Biz yeni seçildik, tecrübeli abileriniz de var aramızda. İnşallah bundan sonraki 5 yılı düzgün bir şekilde geçiririz. Kavgasız-gürültüsüz anlaşarak Kozlu'muza yararlı olmak ve güzel hizmetler yapabilmek için beraber sırt sırta, omuz omuza vererek çalışacağız. Bugünkü ilk meclis birleşimimizde keşke vatandaşlarımız da olsaydı. Alışkın değiller sanırım, hep birlikte alıştıracağız. Bir dahaki meclisimizden önce anons yaptırarak vatandaşlarımızı da davet ederiz İnşallah. Hepimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: “KOZLU’MUZA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

AK Parti Grubu adına söz alan Hüseyin Yılmaz ise konuşmasında, “AK Parti grubu adına şahsınıza ve meclis üyesi arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

Meclisinde Kozlu için alınan bütün kararlarda hep birlikte olacağımızı ve birlikte çalışacağımızı söylemek isterim. Hepimize tekrar hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KOZLU BELEDİYESİ İHTİSAS KOMİSYONLARI BELLİ OLDU

Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci başkanlığındaki meclis daha sonra İhtisas Komisyonlarını belirledi.

Kozlu Belediye Meclisi’nde ilk olarak gizli oyla 2 asil ve 2 yedek olmak üzere Katip Üyeler belirlendi. Kapalı zarf usulü gizli yapılan oylamada Asil Katip Üyeliklerine CHP’li Ömer Bilgin ile Mesut Cora aldıkları 16’şar oyla seçildi. Yedek Katip Üyeliklerine ise CHP’li Erdi Kurt ile Kenan Atalar yine 16’şar oy alarak seçildi. Seçimlerin ardından genç genç katip üye olarak meclisi açan AK Partili Abdullah Kıyar ve Oğuzhan Bayrak yerlerini CHP’li asil katip üye seçilen Ömer Bilgin ile Mesut Cora’ya devretti.

KOZLU BELEDİYE MECLİSİ BAŞKANVEKİLLERİ

Kozlu Belediyesi Meclis 1. Başkanvekili ile 2. Başkanvekili de yine yapılan oylamayla belli oldu. Oylama sonucunda; Kozlu Belediyesi 1. Başkanvekilliğine Osman Özkan, 2. Başkanvekilliğine ise Erkut Alacalı seçildi.

Kozlu Belediyesi Daime Encümen Üye seçimleri de yine kapalı zarf usulü gizli oyla belirlendi. CHP’li Havva Özdemir i le Erol Akyürek aldıkları 16’şar oyla Daimi Encümen Üyesi olarak belirlendi.

İHTİSAS KOMİSYONLARI OYBİRLİĞİYLE SEÇİLDİ

Kozlu Belediyesi İhtisas Komisyonları ise işaretli yapılan oylama sonucu CHP ve AK Parti Grup Başkanvekilleri ve üyelerinin imzasıyla verilen önergelerle oybirliğiyle belirlendi.

BÜTÇE KOMİSYONU

CHP: Ömer Bilgin ve Erdi Kurt.

AK Parti: Alaattin Ülper.

İMAR KOMİSYONU

CHP: Osman Özkan ve Kadir Çetin.

AK Parti: Oğuzhan Bayrak.

KARMA KOMİSYONU

CHP: Necmettin Özkan ve Metin Çoban.

AK Parti: Abdullah Kıyar.

TRAFİK KOMİSYONU

CHP: Ömer Bilgin ve Kenan Atalı.

AK Parti: Hüseyin Yılmaz.

METROPOLİTAN BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYELERİ

CHP: Osman Özkan, Necmettin Özcan ve Erdi Kurt.

İL ÖZEL İDARE VE BELEDİYER ÇEVRE ALTYAPI TEMEL HİZMETLER BİRLİĞİ ÜYELERİ

CHP: Necmettin Özcan.

ZONGULDAK TURİZM VE ALTYAPI HİZMET BİRLİĞİ ÜYESİ

CHP: Mesut Cora.

İhtisas Komisyonlarının belirlenmesinin ardından; Kozlu Belediye Başkanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporunun Müzakeresi yapıldı.

CHP Grubu adına söz alan Kadir Çetin yaptığı konuşmada; “Kozlu Belediyesinin işleyiş ve faaliyetlerinin devam etmesi için bu raporları onaylayacağız ama bilinmesini isteriz ki daha sonra doğacak sorun ve problemler için mesuliyet kabul etmiyoruz. Bununla ilgili yapılacak işlemlerde yardımcı olmaya çalışacağız. CHP grubu olarak faaliyet raporunu kabul etmemizin tek sebebi Belediyenin olağan işleyişinin aksamaması ve devam etmesi içindir. Sözlerimin kayıtlara geçmesini talep ediyor, herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci ise konuşmasında; “Bir önceki yönetime yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz. Ellerine ve emeklerine sağlık. Ellerinden geleni yapmışlardır” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN DÖKMECİ YERİNİ ÖZKAN’A DEVRETTİ

Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, 2023 Yılı Denetim Komisyonu Raporu’nun okunması için yerini 1. Başkanvekili Osman Özkan’a devretti. Başkan Altuğ Dökmeci, Denetim Komisyonu sonrasında tekrar Meclis Salonu’na davet edilerek birleşime devam etti.

BAŞKAN ALTUĞ DÖKMECİ OYBİRLİĞİYLE YETKİYİ ALDI

Kozlu Belediye Meclisi; Meclis Birleşimlerinin her ayın ilk Pazartesi günü saat 10.30’da yapılması ve Ağustos Ayı’nın tatil olması yönündeki teklifi de oybirliğiyle kabul etti.

Kozlu Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'nün 04.04.2024 tarihli ve 28862 sayılı "yetki alınması" ile ilgili talebi okundu. Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci'ye yetki verilmesi yönündeki teklif yine oy birliğiyle kabul edildi.

Gündeme ilave edilen Memur Norm Kadrosunda Değişiklik Yapılması yönündeki teklif doğrultusunda; Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün kurulmasına oybirliğiyle karar verildi.

Kaynak: Haber Merkezi