Zonguldak Merkez Çınartepe'de 2013 Yılında Zonguldak Valiliği, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Ve Zonguldak Kent Konseyi'nin; halkın spor ve eğlence alanı olarak protokol altına aldığı alana Zonguldak Belediyesi'nin şantiye yapma talebi mahalleliyi ayağa kaldırdı.
Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile görüştüklerini ancak geri adım atmadığını belirtti. Başkan Alan'ın halka rağmen alanı şantiye olarak kullanmaması gerektiğini belirterek "Gelsin vatandaşla bir otursun konuşsun, madem bizimle bir sıkıntısı var. Vatandaşların 'olmasın' dediği bir şeyi yapıyorsa o zaman vatandaş yarın bir gün belediye başkanına bir cevap verecektir. Halka rağmen bunu yapıyorsa bir şey diyemiyoruz" dedi.
Mahalle sakinleri ise 15.000.000 m2 alana belediyenin şantiye yapmasına karşı çıkarak "Mahallede nefes alacak başka yerimiz yok. Belediye başka yere şantiye yapsın dediler. Alanda oyun oynayan çocuklar ise belediye başkanına seslenerek "Biz park istiyoruz" dediler.
GİRGİN: "BAŞKAN 'BEN BURAYI ALMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIM, ENGEL OLUYORSUN"
Muhtar Okan Girgin, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Vatandaşlarımız sorunlarını basın yoluyla duyurmak istediler. Mahalle sakinlerimiz konuyu bize aktardılar. Biz de konuyu belediye başkanımız Ömer Selim Alan'a ilettik. Başkan Alan ısrarla 'yer bizim yapacağım' dedi. Biz de oraya gençlik merkezi yaptığımızı, yaşlılarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın orada gezdiğini söyledik. 'Tel örgüyü aşağıdan bağlayın. Yer sizin ama burası bizim yukarıdaki yer kullanma alanımız' olsun dedik. Başkan da kendisi gelip gördüğünü söyledi. Vatandaşlara teşekkür ediyorum, bundan sonraki süreci vatandaşlarımız takip edecek. Belediye başkanımızdan bu konuda duyarlılık istiyorum. Gelsin vatandaşla bir otursun konuşsun, madem bizimle bir sıkıntısı var. Vatandaşların 'olmasın' dediği bir şeyi yapıyorsa o zaman vatandaş yarın bir gün belediye başkanına bir cevap verecektir. Halka rağmen bunu yapıyorsa bir şey diyemiyoruz. Şantiyeyi yap biz karşı değiliz, biz yerine karşıyız. İki mahalleyi ve iki sokağı sıkıntıya sokacak bir iş yapılıyor. Bu mahalledekiler gezmesinler mi, nefes almasınlar mı? Bir alanımız orası, her yer çer çöp içinde. Yarın bir gün vatandaşlarımızla şantiyedekileri karşı karşıya getirmek istemiyoruz. Vatandaşlarımız sıkıntıya düşerse biz de sıkıntıya düşeriz. Başkanım 'Ben burayı almak için çok uğraştım, engel oluyorsun. Ben sizi basına vereceğim' dedi. Bizim 20 yıllığına protokolle aldığımız yeri başkan bir sene önce Valilik ve Enerji Bakanlığı'nın imzasıyla yeri aldığını söylüyor. Protokol olan bir yeri alamaz. Öbürü protokol iptal edilemez, edildiyse bize resmi evrakı göstersinler."
MERT: "GEÇİCİ DE OLSA BURASI ESKİ HALİNE DÖNMEZ"
Çınartepe Mahallesi Azası Tekin Mert ise şantiyenin yapılmasına karşı olmadıklarını ancak vatandaşın nefes aldığı alanın kullanılmaması gerektiğini belirterek "Biz burayı sosyal alan diye yaptık. Burayı geçici şantiye yapacaklarını söylüyorlar. Geçici de olsa burası eski haline dönmez. Burası şahsi alan değil, halk burada nefes alıyor. Başkana hizmet etmesin demiyoruz ama halka rağmen de bu iş olmaz" dedi.