Zonguldak önceki dönem Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Emirgan Otel'de gerçekleştirilen buluşmada Başkan Akdemir, dönemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Sizlerle bu gönül köprüsünü kurabilmiş isem gerçekten çok mutluyum. Sizlere şükranlarımı sunuyorum. Sizler halkımızın sesi, kulağı ve gözüsünüz. Hepinizin ayrı ayrı emekleri ve çalışması var. Ben hepinizi her zaman çok sevdim. Mesleğiniz icabı tabi ki eleştiriler olacaktı ve oldu. Bazen ağır, bazen tatlı, bazen acı eleştirileriniz oldu ve bunlar doğaldı. Ben eksiklerimi, yetişemediklerimi, değişmesi, düzeltilmesi gerekenleri sizlerden gördüm ve sizler sayesinde öğrendim. Her akşam basında yer alan haberlerin raporlarını incelerdim. Olaya göre gerekli talimatları verirdim. Sizlerle görüşmek, hasret gidermek istedim ve bu programı düzenledim" ifadelerini kullandı.

Yerel seçim döneminde partisinin adayını işaret eden ve kendisine yönelik eleştirilerin dozunu aştığını belirten Akdemir, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; "31 Mart Yerel Seçimleri'ni geçirdik ve Zonguldak'ta görev değişi oldu. Hakkımızda bu süreçte olumlu ve olumsuz eleştiriler oldu. Konuşmadım, zamanı var bekleyelim dedik. Zonguldak belediyecilik olarak gerçekten çok zor bir il... Coğrafi açıdan, mülkiyet açısından Türkiye'nin belediyecilik alanında çok zor bir şehir. İnşallah sorunlar çözülür. Bu da kararlı idareciler tarafından gerçekleştirilebilir. Milletvekillerimiz de bir araya gelmeli ve sorunlar çözülmeli. Bakın 3 ay geçti seçimin üzerinden. Zaman nasıl geçti... Biz 8 yılın nasıl geçtiğini bile anlamadık.

Seçim atmosferinde ve sonrasında şahsıma yönelik çok fazla eleştiri yapıldı. Kaybeden taraf sancılıdır ve bunlar doğaldır dedik. Ama söylemlerin şekli ve boyutu çok önemlidir. Kantarın topuzu kaçtı derler ya öyle bir şey... Görev süremde çok büyük sıkıntılar yaşadım. 8 İl Başkanı, 5 Merkez İlçe Başkanı ile çalışırken 9 da seçim gördüm.

Arıtma, doğalgaz, enerji, Telekom alanında Zonguldak'ta önemli hizmetler yaptık. Karaelmas'ın Ontemmuz'un tepelerine bunları götürdük. Yarın seçim olsa kazansam yine bunları yaparım, pişman da değilim. Çünkü bunlar Zonguldak'ın geleceğine yatırım. Enerji konusu gerçekten büyük yatırımdı ve elzem olan da bir konuydu.

Coğrafi konum ve şartlar ağır olunca işler de sıkıntılı gidiyor. Halkımız bir an önce olsun, kazıldığı zaman hemen bitsin istiyor. Ama olmuyor, şartlar zor, arazi zor ve işin bir süresi var. Ben bunu halkımıza anlatamadım ve hala da bunu düşünüyorum. Nasıl anlatabilirdim diye hala buna kafa yoruyorum. Gecikmeler sonrası halkımız bizi eleştiri yağmuruna tuttu. Haklıdırlar, tutsunlar ama ben Zonguldak için alt yapıda devrim niteliğinde çalışma yapıldığını düşünüyorum. İyi ki de tapmışım. Ekonomik olarak da Zonguldak'a 170 Milyon TL'lik bir girdi sağlandı ve bundan esnafımız faydalandı.

Eleştirileri aldık, ancak eleştiri yaparken arkadaşların haksız ve fütursuzca eleştirdiklerini gördük. Bir suçlu bulunacak ya kaybeden taraf suçu birisine atar. Suç altın veya elmas değil ki üstüne alsın. Biraz hoşuma gitmeyen konular oldu. Partili arkadaşlarımıza tarafımıza tepki gösterilmesi oldu. Bizim seçimde en büyük handikabımız parti olarak içimizde yaşadığımız sıkıntılardı. CHP'nin içindeki hainler diyorlar. Hain kelimesini üzerine almam ve kabul etmem. Ben CHP'nin Belediye Başkanıyım partimden dönmem söz konusu olabilir mi? Birisi hakkımı helal etmiyorum diyor. Et etme senin bileceğin iş. Sonra lafı çevirdi. Partim adına helal etmiyorum dedi. Bir TV programına çıkıp konuştu.

İl Başkanım beni, partisinin belediye başkanını eleştiriyor. O yapılmamış, bu olmamış. Basını da toplamış. Beni arayıp sor. Benden konuyla ilgili bilgi al. Ama amaç farklıymış demek ki... Ben Zonguldak'ta 8 yık görev yapmış bir Belediye Başkanıyım ve bu eleştiriler beni üzdü."

Editör: Pusula Gazetesi