Kozlu Öküşne'de yaşanan hafriyat terörü sürüyor. Pusula Gazetesi'nde çıkan haber ve arsa sahiplerinin şikayeti üzerine Öküşne mevkiinde bulunan 255 ada 61 parseldeki tapulu arsa üzerine dökülen hafriyat, moloz ve inşaat atıklarına ilişkin incelemelerine başladı.
Çevre Şehircilik Müdürlüğü, Kozlu Belediyesi, DSİ, Kozlu Kaymakamlığı ve Zonguldak Valiliği tarafından konuyla ilgili araştırma yapılmasını isteyen arsa sahipleri Sayınlar İnşaat tarafından Fatih Sitesinde yapımına başlanan inşaatın hafriyatının tamamının Öküşne'deki arsalarına döküldüğünü belirtti. Ayrıca buradan para alındığı ve hiçbir belgenin bulunmadığı, hafriyat dökümünün Ertürk Vinç Hafriyat Nakliyat Şirketi tarafından yapıldığı görüntülendi.
İlgili hafriyat şirketine ait olan 06 DB 1568 plakalı aracı arsa üzerinde hafriyat dökerken görüntüleyen arsa sahipleri dökümü engellemek istediklerinde kendilerin hakaret edildiğini ve hafriyat dökenler ile aralarında tartışma yaşandığını söylediler. Arsa sahipleri Kozlu Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün konu ile ilgilenmesini, gerekli işlemlerin yapılmasını istiyor. Kozlu Kaymakamlığı ve Zonguldak Valiliğine müracaatlarını yapan arsa sahipleri konuyu Cumhurbaşkanına ve gerekli Bakanlıklara da ileteceklerini belirterek İlgililer hakkında işlem yapılmasını, hafriyatında kaldırılmasını istiyorlar. Harfiyattan para alındığı, alındı ise kimlerin buradan kazanç sağlayıp devletten kaçırılan verginin açığa çıkarılmasını isteyen arsa sahipleri arsalarının yanına üst taraftaki villaların ve diğer evlerin lağımlarının aktığını bu şekilde herhangi bir önlem olmadan çevreye hastalık yayıldığını da belirterek İlçe Özel İdare Müdürlüğü ile İlçe Halk Sağlığının da inceleme yapmasını istiyor. Atılan hafriyat ve akan lağım Öküşne Deresi üzerinden denize aktığı ve halk sağlığının tehdit altında olduğu vurgulandı.