Sırbistan'da devam eden Erkekler Dünya Boks Şampiyonası'nda Türkiye Kerem Özmen ile 14 yıl aradan sonra madalya kazanması büyük bir gurur yaşattı.

Kerem Özmen son 16 turunda Macar rakibi Richard Kovacs'ı yenerek çeyrek finale yükselmişti. Milli Boksör Kerem Özmen, çeyrek final maçında Hint rakibi Shiva Thapa'yı sayıyla yenerek yarı finale çıkma başarısı gösterip madalyayı garantiledi. Türk Boks Milli takımının 14 yıllık madayla özlemine Kerem Özmen son verdi. Milli boksör Kerem Özmen, 4 Kasım Perşembe günü yarı final maçında İskoçlu rakibi ile final mücadelesi verecek.

ZONGULDAK'TA ŞAMPİYON OLMUŞLARDI

18-24 Eylül 2021 tarihinde Zonguldak'ta gerçekleştirilen Türkiye Erkekler Boks Şampiyonası için Zonguldak'a gelen Fenerbahçeli Boksör Kerem Özmen en yakın arkadaşı Milli Boksör Emir Büyükdağ ile birlikte kilolarında Zonguldak'ta Türkiye şampiyonu olarak Türkiye'yi Sırbistan'da gerçekleştirilen Büyük Erkekler Dünya Boks Şampiyonası'nda temsil etme hakkı kazanmıştı. Aynı şampiyonada Zonguldak'un gururu Birol Aygün de Zonguldak Belediyespor formasıyla 75 kiloda Türkiye şampiyonu olmuş Sırbistan'aa gitmişti.

KEREM ÖZMEN'E ZONGULDAK KÖMÜRSPOR FORMASI

Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç'in yeğeni olan Emir Büyükdağ ve Kerem Özmen Ergenç'i makamında ziyaret etmişti. Aydın Ergenç ise Kerem Özmen ve Emir Büyükdağ'a Kozlu Grizu faciasında yaşamlarını yitiren 263 şehit madencinin isimlerinin yazılı olduğu Zonguldak Kömürspor forması ve Kızılay'ın fincan takımı hediye ederek Sırbistan'daki Dünya şampiyonasında başarı temennisinde bulunmuştu. Kerem ve Emir sırtına geçirdiği Zonguldak Kömürspor formasıyla Aydın Ergenç ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmişti.

AYDIN ERGENÇ, "KEREM DÜNYA ŞAMPİYONU OLACAK"

Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç "Zonguldak'ta yapılan Türkiye Bosk Şampiyonası'nda yeğenim Emir ve Kerem'i evimde ağırladım. Onlarla gurur duyuyorum. Boksörlerimiz Emir Büyükdağ ve Birol Aygün şanssız şekilde elendiler. Evladımız Kerem Özmen ise büyük bir başarı elde ederek 14 yıl sonra Türkiye'ye madalya kazandırdı. Kerem yarı final ve final maçlarını da kazanarak Dünya şampiyonu olacak. Buna yürekten inanıyorum ve tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Kendilerine Zonguldak Kömürspor forması hediye ettiğimde çok mutlu olmuşlardı. Forma da çok yakıştı. İnşallah Kerem Dünya şampiyonluğunu da elde ederek tüm Türkiye'yi gururlandıracaktır. Yürekten başarılar diliyorum, şampiyonluk için dua ediyorum. Tüm sporcuların üzerinde büyük emeği olan Zonguldak'ın gururu Milli takım boks antrenörü İshak hocama da teşekkür ediyorum" dedi.