Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği 41 kişi hakkında 15.07.2016 tarihinde bir kısım askeri birlikler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve FETÖ/PDY silahlı örgütüne üye olmak suçlarına ilişkin olarak soruşturma başlatıldı.

Hakkında yakalama kararı bulunan 41 kişiden 36'sı gözaltına alındı. 5 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Dün gece ve sabaha karşı yapılan operasyonlarda aralarında emniyet mensubu ve öğretim üyesi ve sendikacıların olduğu gözaltı sayısı 36'ye çıktı...

Gözaltına alınanlar arasında bir 3. Sınıf Emniyet Müdürü, altı 4. Sınıf Emniyet Müdürü, bir emniyet amiri, beş komiser, 13 Polis memuru, BEÜ'den bir profesör, bir doçent, bir memur, Gümrük Müdürlüğü'nden bir memur bulunuyor. Gözaltına alınan bir başka isim de Metin Seyfi Sazak döneminde Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapan kısa süre önce Zonguldak’tan tayin olan Savaş Topaloğlu oldu.

Kapatılan Aktif Eğitim-Sen Başkanı Yıldıray Uysal da gözaltına alınanlar arasında. Listedeki isimlerin sayısının çoğalması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi