Paradise Hotel'de gerçekleştirilen kongreye, AK Parti İl Teskilat Başkani Ali Kemal Karaca, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Bölge Koordinatörü Ahmet Duman, Zonguldak Gençlik Kollari Başkani Burhan Onuk, CHP Çaycuma Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çakır, belediye meclis ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı . Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından İlçe yönetimine girdiğinden dolayı Gençlik Kolları Başkanlığını bırakan Rüştü Amil yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi;" Kurulduğumuz günden bugüne yola bir çok sorunla çıktık. Bugünde diyoruz ki , 'Millete hizmet yolunda kutlu yürüyüşe devam' AK Parti ile beraber 2023 ve 2071 hedeflerimiz doğrultusunda büyüyerek yolumuza devam edeceğiz. Milli beraberlik şuuru ile kutlu yürüyüşe omuz vermek, boynumuzun borcudur. 1 yıldır görev yaptığım arkadaşlarıma bu kutlu yolda beni yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim".
AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ise Rüştü Amil'in Gençlik Kollarını canlı ve diri tuttuğunu ifade ederek; "Zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, milletvekillerimiz can siper olmuş durumda. Şer güçlere gerekli dersi veriyor. Bu dersi verirken arkasında bir güç var. Bu gücü sağlayan salonları dolduran sizlersiniz. Ağaç dalı meyvesi ve yaprağı ile gürdür. İşte Cumhurbaşkanımızın dik duruşunun karşısında yine siz gençler varsınız. Seçimlerde Çaycuma'da ana kademenin her zaman bir adım önünde oldunuz. Yapılan faaliyetlerde ulaşamadığımız bazı yerlerde biz sizleri gördük. 2019 seçimleri tek hedefimizdir. Siz gençlere çok göre düşüyor. Önümüzdeki günlerde kadın kolları seçimini gerçekleştireceğiz"diye konuştu.
AK Parti İl Teşkilat Başkanı Ali Kemal Karaca ise konuşmasında şunları dile getirdi; '73 bin üyemiz var. Her üye partiye 3 kişi kazandırsa biz oyumuzu % 60-70 lere çıkarırız.
Şimdi Genel Başkanımız '% 50+1 Hodri Meydan' dedi. Bunu siz geçlerimize, kadınlarımıza ve ana kademeye güvenerek bunu söyledi. Genel Başkanımız % 60 diyorsa elimizden gelen gayreti gösterip onu alacağız. Yeni seçilecek arkadaşımıza çıktığı yolda başarılar diliyorum". Mevcut aday Uğur Karaalp partinin gençlerin dik duruşuna ihtiyacı olduğunu söyleyerek; " Son zamanlarda yaşanan ve ülkemize zarardan başka bir şey kazandırmayan, yıkım amaçlı hazırlanan senaryoların bu topraklarda yaşayan asil Türk toplumunu yıldıramayacağını herkesin bilmesini isteriz. Bizim davamız bir, kıblemiz bir, inancımız birdir. Bize ayrı olmak yakışmaz. Bize ecdadımıza yaraşır bir gençlik olmak yakışır. Bize ülkemizin iç ve dış mihraplarla çarpıştığı bu zorlu süreçlerde birlik ve beraberlik yakışır. Bunun için var gücümüzle çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphe duymamasını temenni ederiz." Olmadık biz çapulcu. Olmadık biz polise taş atan. Olmadık biz bir ülkenin cumhurbaşkanına hakaretler savuran.
Biz Mevla'nın huzurunda duran adam olduk. Biz liderin yanında dik duran gençler olduk. Biz bu vatan uğruna meydanlarda bölmek isteyenlere karşı olduk. 15 Temmuz hainlerine karşı demokrasi nöbetlerinde en önde yer alanlardan olduk. Biz bu vatanın sevdalısı olduk. Eksiklerimiz var, hatalarımız var ama en önemlisi teşkilatımıza olan sevdamız var. Bu millete, bu ummete hizmet yolunda şuurumuz var. Bizim ecdadımıza hayranlığımız var. Bizim hayata dair, geleceğe dair projelerimiz var. Şunu çok iyi biliyoruz ki liderimizin biz gençlerin dik duruşuna ihtiyacı var. Çaycumalı hemşerilerimizin Çaycuma teşkilatının dik duruşuna ihtiyacı var.
Zaman çabuk geçiyor. Önümüzde çok önemli iki seçim bizi bekliyor. 2019 seçimlerine çok az bir zaman kaldı. Biz bu davaya gönül verdik, biz bu ülkeye sevdalandık, biz liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu hedeflere ulaşmak için gençler olarak söz verdik. Ak Parti Gençlik Kolları olarak bize düşen görevi en iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın".
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Burhan Onuk ise AK Parti'nin gençlere verdiği öneme değinerek; "Biz siyaset gençleşiyor, Türkiye büyüyor" sloganı ile yola çıktık. Bu doğrultuda yolumuza devam ediyoruz. Referandumda milletvekili seçilme yaşı 18'e indi. Mevcut Çaycuma Gençlik Kolları Başkanımızda ilçe yönetimine girdi. Bundan dolayı İlçe Başkanımız Ahmet Çolakoğlu'na teşekkür ederiz. Partimiz gençlerin önünü açmak için her çabayı gösteriyor" şeklinde konuştu.
Zonguldak Bölge Koordinatörü Ahmet Duman kongre süreçlerinin bir tazelenme ve güçlenme dönemleri olduğunu ifade ederek; "Biz bu dönemlerde bir muhasebe gerçekleştiririz. Bu muhasebe içinde eksiklerimizi görür, artılarımızı daha da güçlendirme gayreti içinde oluruz" dedi.
Tek liste gidilen kongrede Uğur Karaalp, AK Parti Çaycuma Gençlik Kolları Başkanı seçilirken yönetim şu isimlerden oluştu; Fatih Verim, Halil Yüksel, Emre Aktaş, Recep Gökhan, Çağdan Aydoğan, Hasan Pir, Arif Arslan, M.Emin Verimli, Erhan Semih, Hanifi Gökben, Hakan Miyanyedi, Uğur Pınar, Tufan Eyeoğlu, Şüheda Can, Jale İrem Kutlu, Mert Çolban, Furkan Ertuğrul, Mikail Karakuş, Kadir Çavuşoğlu.

Editör: Pusula Gazetesi