Parti binasında gerçekleştirilen kongreye, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Örgütlenmesinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Alperen Furat, Kdz. Ereğli Gençlik Örgütlenmesinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ece Karaarslan, Kozlu İlçe yöneticisi Doğaner Atalay, Ereğli Gençlik Kolları Başkanı Şerif Partlak ve yönetimi üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

6 yıldır partide Gençlik Kolları Başkanlığını yürüten Furkan Çakır, çalışmaktan onur duyduğu Cumhuriyet Halk Partisinde farklı pozisyonlarda görev alacağını söyleyerek yeni seçilen kadroya başarılar diledi.

Başkan Adayı Okan Özalp ise kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında, "Kişiyi ve kişileri ayırmadan, hiçbir rant gözetmeksizin işte ve menfaatlerde gözümüzün olmadığını, tamamen gönüllü ve istekli olmaya ispatlamaya geldik. Atatürk'ten bize miras olan bu partiyi ilke ve inkılapları doğrultusunda yöneteceğime söz vererek başkanlığa adayım. İyi niyetli gayretli çalışarak kimseyi ötekileştirmeden birlik içersisinde olarak örgütüm ve partim için tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırım" diye konuştu.

Özalp'ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Kaan Burak Yiğit, Samet Topçu, Egemen Babaloğlu, Oğuz Gedik, Kaan Koz, Ramazan Uyur, Hilal Karagöz, Elif Kırnapçı, Buket Muslu, Emircan Kiren.