Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çaycuma İlçe Müdürlüğü'nce "Genç Çiftçi Destekleme Projesi" kapsamında Çaycuma'da çiftçilere düve dağıtıldı.

Dağıtım törenine; Kaymakam Serkan Keçeli, AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Çolakoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Müdür Yardımcısı Hasan Akçaalan, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Bilgeson Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şendoğan Kaya, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, Zonguldak Süt Birliği Başkanı Murat Çarşanbalı, Ziraat Bakası Müdürü Ünal Demir katıldı.

Çaycuma'da hayvancılığa büyük önem verildiğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, "Bu projemiz ile 33 çiftçimize toplam 198 adet hayvan teslim edeceğiz. Önümüzdeki yıl proje devam edecek. Dağıtılan hayvanların yüzde 35'i potansiyelinden dolayı Çaycuma'ya veriliyor. Çaycuma, tarım ve hayvancılık alanında en verimli ilçemizdir. OSB ve manda projemiz yakın zamanda hayata geçecek. Yem bitkileri projemiz ise olmazsa olmazımızdır. Zonguldak'ta yem bitkisi müracaatı olup ta alamayan hiç kimse kalmayacak. Bu projelerde bize her türlü desteği veren başta Sayın Valimize olmak üzere Kaymakamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tarım ve hayvancılık çalışmalarında her türlü desteği İl ve İlçe Müdürlüklerimizden alabilirsiniz" diye konuştu.

Kaymakam Serkan Keçeli, "198 tane daha büyükbaş hayvanın devlet olarak ilçemize kazandırılmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Genç Çifti Projesi, bir kaç yıldır devam eden, devletimizin önemli projelerinden biri haline geldi. Tarım ve hayvancılık ekonominin en temel kaynaklarından bir tanesi. Ne yazık ki, geçmişi tarıma ve hayvancılığa çok önem veren bir ülke iken biz insanımızı sanki gelişmişliğin kaynağı gibi köyden uzaklaşmak zannediyoruz. Asgari ücretle bir fabrikada çalışmak tarım ve hayvancılık yapmaktan daha keyifli bir şeymiş gibi bir algıya kavuşuyoruz. Üretim yapmaktan kesinlikle vazgeçmemeliyiz. Ekonomimizin temeli üretimdir. Yaptığımız üretim sadece kendimize değil, ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Tarım ve hayvancılık ile uğraşan tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Zonguldak'ta 'tarım' deyince Allah'a çok şükür ki ilçemiz akla geliyor. Nebioğlu beldemizde tarım ağırlık lise ve tarım meslek yüksekokulu açıldı. Seracılık OSB inşallah son aşamaya geldi. Her geçen yıl tarım ve hayvancılıkta daha ileriye gitme aşamasındayız. Bu konuda emek veren tüm kurumlar ile çalışkan üreticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan kuranın ardından genç çiftçilere düveleri teslim edildi.

Editör: Pusula Gazetesi