Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligde Pazar günü saha ve seyircisi önünde en yakın takipçisi Kilimli Belediyespor'u konuk eden Gelikspor sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Her iki takımda yaptıkları yatırımlarla kadrolarını güçlendirip sezona şampiyonluk parolasıyla girdi. Gelik ve Kilimli 28'er puanla ilk yarıyı kafa kafaya bitirdi. Ancak Kilimli Belediyespor ikinci yarının ilk iki haftasında beklemediği beraberlikler alarak hayati 4 puan kaybetti. Bu süreçte ise Gelikspor kazanmaya devam edince puan farkı 4'e çıktı.

KİLİMLİ İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT KAÇTI

Kilimli Belediyespor lige tekrar sarılmak için önüne büyük bir fırsat geçti. Pazar günü Lider Gelikspor ile deplasmanda karşılaşan Kilimli Belediyespor 90 dakikası çekişmeli geçen maçtan 3-2 yenik ayrılınca tüm avantajı rakibi Gelikspor'a kaptırdı, eline geçen fırsatı tepti.

GELİKSPOR İŞİ BİTİRDİ, GERİ SAYIM BAŞLADI

Gelikspor için Kilimli belediyespor karşısında alınan 3-2'lik galibiyet şampiyonluk için büyük avantaj getirdi. Ligde geride kalan 7 hafta içinde aradaki puan farkı 7'ye çıktı. Böylesine önemli bir avantajı eline geçiren Gelikspor'un bundan sonraki haftalarda bu farkın kapanmasına izin verecek gibi görünmüyor. Spor kamuoyu "Gelikspor işi bitirdi" yorumları yaparken, Kilimli Belediyespor için futbolun mucizelerinin ön plana çıkması gerekiyor. Gelikspor attığı 46 golle ligin en fazla gol atan takımı konumunda yer alırken, Kilimli Belediyespor ise 12 golle ligin en az gol yiyen takımı durumunda.

Editör: Pusula Gazetesi