Ziyarette GMİS Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir hazır bulundu.

ÜSTÜN: SENDİKALARIMIZIN, İŞÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Zonguldak'ta çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını ve çok sıcak karşılandıklarını belirten Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün şöyle konuştu; "Şu anda da Genel Maden İşçileri Sendikası'ndayız. Sendikayı önceki hatıralarımızdan biliyoruz. Büyük emek mücadelesi veren bir kurumumuz. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Yerli kömür, yerli üretim bunlar çok önemli konular. İşçi kardeşlerimize de sizin aracılığınızla selamlarımızı iletiyoruz.

Bugünlerde sıcak bir konu var, kıdem tazminatı meselesi. Bu konuda Gelecek Partisi olarak sendikalarımızın, işçimizin yanındayız.

Hele öyle Hükümetin fonlarla ilgili sabıkasını düşündüğümüzde kesinlikle fonun f'sini bile biz de duymak istemiyoruz. Çünkü İşsizlik Fonunun başına ne geldiğini ve Varlık Fonunun başına ne geldiğini biliyoruz ve yakinen takip ediyoruz. Son pandemi döneminde de, İşsizlik Fonunda 120 milyar TL kadar para olduğu söylense de, fondan işçilere verile verile 4,5- 5 milyar TL ancak verilebildi. Dolayısıyla fonların ne amaçla kullanıldığını, amaç dışında kullanıldığını bilen birisi olarak Hükümetin getirdiği bu teklife Gelecek Partisi olarak biz de kesinlikle karşıyız. O bakımdan sendikamızın yanındayız.

TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay, bizim abimizdir, dostumuzdur. Dün bir başka konu için kendisi ile görüştük. Kısa bir süre sonra da inşallah Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte TÜRK-İŞ'i ziyaret ederek bu görüşlerimizi açık, seçik, net bir şekilde zikredeceğiz.

Bu konuda eğer bir grev kararı, bir gösteri aşamasına geçilirse orada da fiilen yanınızda bulunacağımızı ifade ediyoruz.

Tekrardan ifade ediyorum sendikalar, İnşallah ihtiyaç duyulmaz ama, hak aramak için yollara düştüğünde bilsinler ki bizler de Gelecek Partisi olarak yanlarında yürümeye hazırız.

Hem üretim sahasındaki sorunlar açısından yanınızdayız, hem kıdem tazminatı açısından yanınızdayız, hem de hak arama ve örgütlenme çabalarınız da yanınızdayız.

Sakarya'da geçtiğimiz günlerde çok üzücü bir olay oldu, bir patlama oldu. Burada inanıyorum ki Sendika olsaydı, Sendikal haklar yürürlükte olsaydı o hatalar yapılmazdı ve o kadar can kaybı olmazdı. İş sağlığı açısından baktığımızda, iş güvenliği açısından da baktığımızda sendikalaşmanın artık Türkiye'de yaygınlaşması, özendirilmesi lazım. Gelecek Partisi olarak programımıza da bunları açık, seçik, net bir şekilde yazdık.

Bizi kabul ettiğiniz için tekrar teşekkür ediyoruz. Allah yolunuzu açık etsin, Allah sizi muvaffak eylesin".

YEŞİL: KIDEM TAZMİNATI SON KALEMİZ

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil de ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi;

"Nazik ziyaretinizden dolayı şahsım, Sendikam ve emek sınıfı adına teşekkür ediyorum. Çünkü bizim son günlerde kıdem tazminatı konusunda yaşadığımız sıkıntılara ortak olmak için buradasınız. O anlamda tekrar teşekkür ediyorum.

Kıdem tazminatı Türkiye'nin gündemine oturdu.

Emek sınıfının, işçi sınıfının hakları gasp edilmek isteniyor. TÜRK-İŞ Konfederasyonumuzun üç dönemdir genel kurullarında alınan kıdem tazminatından milim oynama söz konusu olduğunda genel grev kararı var. Kıdem tazminatına dokunulduğunda bizler teşkilatımızın tamamı bu kararın arkasında olacağız ve bunu da açık ve net bir şekilde TÜRK-İŞ Genel Başkanımız da beyan etti. Biz de bunu açık açık söylüyoruz.

Başlattığımız çalışmalar devam ediyor.

Türkiye'nin tamamında 81 il'de basın açıklamalarımızı yaptık, pankartlarımızı, afişlerimizi astık.

Kıdem Tazminatının tekrar tekrar ısıtılıp önümüze getirilmesini tasvip etmiyoruz. Hemen hemen 2 senede bir kıdem tazminatı gündeme geliyor.

Türkiye'de işçi sınıfının, emek sınıfının elinde bir kıdem tazminatı kalmıştı. Biz son kalemiz diyoruz. Kıdem tazminatı konusundaki fikrimiz açık ve net. Bu anlamda da bizler sendikalar ve Konfederasyon olarak üzerimize düşeni yapacağız.

Türkiye'de 2 milyon örgütlü, 15 milyon örgütsüz çalışan var. Bizim 2 milyon örgütlü çalışana ulaşma konusunda bir sıkıntımız yok, 15 milyon çalışana da ulaşmaya çalışacağız. Hafta içinde yapacağımız çalışmalarla bunu tüm Türkiye'ye anlatacağız.

Pandemi döneminde kıdem tazminatı konusunun ısıtılıp önümüze konması da düşündürücü.

Tabii hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmedik, sonuna kadar da kıdem tazminatı için mücadele edeceğiz.

Destekleriniz için tekrar teşekkür ediyorum."