ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Tahsin Erdem'e 'Cumhuriyet'in 100'üncü Yılı' adlı kitabı takdim etti. Gazeteciler adına konuşan Başkan Akbıyık "Zor bir görevi üstlendiniz. İşiniz zor biliyoruz, size başarılar diliyorum" dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, ziyaret için teşekkür ederek şunları söyledi:
"Mümkün olduğunca zafer demekten imtina ediyoruz çünkü; zafer düşmana karşı kazanılır. Güzel bir seçim atmosferi yaşandı, güzel bir sonuç aldık. Sonuçtan da çok memnunuz. Haritanın kırmızı olması çok büyük ipuçları veriyor. İktidar bundan büyük dersler çıkaracaktır. Liyakat, mali disiplin çok önemli. Zor bir tablo aldık. Keşke 100 binin altına düşmeseydik. Zonguldak neden sürekli göç veriyor? Bunlar araştırılmalı. İpuçları değerlendirilmeli. 3 aylık periyotta Zonguldak Belediyesi’nin iki yakasını bir araya getireceğimizi söyledik, bunu yapacağız. Bazı yatırımlar için kaynak biriktirmemiz gerekiyor. İsrafı önlemeli ve gelir kalemleri bulmalıyız. 
Tablo kötü ama umutlarımız yemyeşil. Sizlerin eleştirisi benim baş tacımdır. Hiçbir endişem yok, birlikte çalışabileceğimize inanıyorum. Ben herkesin Belediye Başkanıyım, bunun bilincindeyim. Zonguldak’ın Belediye Başkanı, yaptığı iş ve işlemlerle gündeme gelmeli.
Sizler kamuoyunun doğru bilgileri almasında sizler çok önemli bir görev addediyorsunuz. Yanlış bilgilendirmede! bütün meslek kollarında olduğu gibi sizde de mutlaka bunun bir karşılığının olması gerektiği kanaatindeyim. Diğer meslek dallarında hatalar yasaları mutlaka sizlerin de  mutlaka bu ve bunun gibi asılsız haberlerde, yani basın her şeyi ister ve yazar, 

mağdurlar siz uzatmayın. Ben yıllardan beri sizi tanıyorum. Ama böyle olduğu zamanlar insanların kişilik haklarına dokunduğu zaman da sizlerin gerçekten denetim görevi yaparken göstermiş olduğumuz hassasiyeti oralarda da bekliyorum. Ben daha önce iş birinci eee toplantımı basınla yapmıştım. Hala daha aynı noktadayım. Kimseye bir ambargo koymuyorum. Gönül ambargosu hariç, ama belediye başkanları böyle yapmazlar ama ben yine sizlerin mesleki ahlakının adaletine sunuyorum. Zonguldak halkının buna ihtiyacı var. Belediyecilik anlamında yapacak olduğumuz her konuda her işlemde sizlerin eleştirisi benim baş tacımdır. Bilakis çok memnun olurum. Çünkü ortak akla Zonguldak'ın ihtiyacı olduğu bir dönemde de aslında belediye başkanı olduğu. Zonguldak'la ilgili alınacak olan kararlardan mutlaka Zonguldak'taki yaşayan paydaşların bu karar süreçlerinde etkili olması için fikirlerinin alınması gerektiğini düşünüyorum." 

Cumhurbaşkanımız bizlere ciddi mesajlar verdi: Daha çok çalışacağız Cumhurbaşkanımız bizlere ciddi mesajlar verdi: Daha çok çalışacağız

Gazeteciler Tahsin Erdem Ziyaret

Muhabir: Öznur Güneş