62 yıllık Fevkani Köprüsü'nü ihale ederek; bakım yapılacak olması nedeniyle köprü altı esnafının oradan taşınması gündeme geldi. Köprü altı esnafına dükkanları boşaltmaları için tebligatlar gönderilmeye başladı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Metin Demir ve Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası(ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, esnafın mağdur edilmemesi için toplantı düzenlemişti. Toplantıdan; esnaf için Lavuar Alanı'na fuar çadırı kurulması ve esnafın köprünün tadilatının bitimine kadar işlerini orada sürdürmesi sonucu çıkmıştı.

Köprü altının 15 Kasım'a kadar boşaltılması için gönderilen tebligatları esnafın bir kısmı kabul ediyor, bir kısmı da geri çeviriyor. Henüz Lavuar Alanı'nda da çadırla ilgili bir çalışma başlamayışı nedeniyle boşaltma tarihi olan 15 Kasım'ın ileri bir tarihe atılması gündeme geldi.

Esnafın bir kısmı çadırı kabul ederken bir kısmı da dükkanların tadilatından yana olduğunu belirterek Cumhuriyet Halk Partisi'ni ziyaret ederek taleplerde bulunmuşlardı. Fevkani Köprü altında 6 bin metre kare alanda 96 dükkan bulunuyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, TSO Başkanı Metin Demir ve ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, konuyu görüşmek üzere tekrar toplantı yapacakları öğrenildi. Görüştüğümüz bazı dükkan sahipleri "Belediye verdiği sözü tutup çadırı yapmadı. Bu kışta kıyamette mağdur olmak istemiyoruz" dediler.

Konuyla ilgili belediye yetkilileri ise "15 Kasım'da tebligat yaptığımız esnaf çıkmazsa boşaltacak halimiz yok, ihalenin iptaline gidilir" dediler.

Editör: Pusula Gazetesi