TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Zonguldakspor, Pendik karşısında aldığı 1-0'lık galibiyetin moralini yaşıyor. Kırmızı-lacivertli ekipte Teknik Direktör Cahit Terzi Pendik maçını değerlendirerek özellikle ilk yarı iyi oynamalarına rağmen ikinci yarı psikolojik olarak geri yaslandıklarını söyledi.

"SKORU KORUMA ANLAMINDA SAVUNMA YAPTILAR"

Pendik maçıyla ilgili açıklamada bulunan Teknik Direktör Cahit Terzi, "Bizim için haftayı galibiyetle kapatmak güzeldi. Eksiklerimiz var. İstediğimiz oyunu oynayamadık ve eksiklerimiz var. Maçı 2 devreye ayırıyoruz. İlk yarı 2 ve 3'ncü golü bulabilirdik. İlk devrede ki oyunumuz daha güzeldi. İkinci devrenin 50'nci dakikasından sonra geriye yaslanma psikolojik olarak skoru koruma olayı başladı. Çocuklara da hak veriyoruz. İlk defa seyircinin önüne çıkıyorlar. Skoru korumak anlamında biraz daha savunma yaptılar. Biz onlara ne kadar öne çıkın desek de o bir psikoloji. İkinci devre iyi oynamadık ama iyi mücadele ettik. 3 puana sevindik. Görüyorsunuz grupta büyük transfer yapan takımların hala puanı yok. Karagümrük gibi bir sürü iddialı takımlar var. Bizim içerde ki ve dışarıda oynadığımız takımlar iyi takımlar. Hem Manisa hem de Pendik ikisi de iyi takım. Ligin sonuna doğru bu takımların ön plana çıkacağını göreceksiniz. Biz zaten ilk 4-5 maçımız zor takımlarla. Bandırmadan geleceğiz sonra Şanlıurafa'ya gideceğiz. Bu maçlar zor geçecek" dedi.

"SAVUNMADA SIKINTI YOK"

Savunmanın iyi olduğunu belirten Cahit Terzi, ''Kadromuzda bulunan Okan Duran ve Şevket Güngör de iyi futbolcu. Gelişen süreç içerisinde değişmeler olabilir. Takımın her alanında değişmeler olabilir. Şevkette güzel oynadı. Okan Duran girdi o da güzel oynadı. Savunma anlamında sıkıntı yaşamadık" dedi.

"BAZI FUTBOLCULAR KAMPI İYİ GEÇİREMEDİ"

Takımın önemli isimlerinin sakatlık nedeniyle kamp dönemini iyi değerlendiremediğini belirten Terzi "Kampta Okan Eken sakattı. 10-15 günlük antrenmanlarla oynuyorlar. Mert'te sakattı o da doğru düzgün çalışamadı. 3-4 tane oyuncumuzun kampta çalışma sürelerinin sıkıntı olduğu için sıkıntı çekiyoruz. Şuan lokomotifi olan çocuklar kampı iyi geçirmedi" dedi.

"FUTBOLCULAR DAHA 5 KURUŞ ALMADI"

Futbolcuların ve teknik heyetin henüz para alamadığını belirten Terzi "Eleştiri yapanlara sesleniyorum. Bu takım Cuma günü son saniye de lisansları yatırdı. Son saniyelerde lisansları buldu. Bence bu takımı kimse eleştirmesin. Bu çocuklar daha beş kuruş almadı. Herkes elini cebine atsın bu çocuklara destek versin. Ne oyuncular ne teknik heyet daha beş kuruş almadı. İlk önce şehir görevini yerine getirsin. Biz gerekeni yaparız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi